Sådan gør du
Fiskefrikadeller
Kog perlebyggen mør i letsaltet vand – ca. 18-20 minutter. Hæld vandet fra, og lad perlebyggen køle af uden låg – eller bredt ud på et flat fad, hvor 5-10 minutter bør være nok til, at kornene damper tilstrækkeligt af.
Rør fisken med salt, perlebyg, løg, blomkål, citronskal og halvdelen af den hakkede dild – gem resten til tartarsaucen. Rør dernæst æg og mel i, så du får en sammenhængende men klistret fars, og krydr med peber.
Form til frikadeller med en spiseske, og steg dem i olie ved mellemvarme, til de er faste og gyldne – ca. 4 minutter på hver side.
Tartarsauce
Rør hakkede kapers, cornichoner, mayo, cremefraiche og resten af den hakkede dild til en tyk og cremet sauce. Smag til med salt og peber – vær forsigtig med saltet, da både kapers og cornichoner også bidrager med salt.
Ingredienser
Fiskefrikadeller
75 g perlebyg (eller en rest af 200 g kogte korn eller bulgur)
400 g hakket hvid fisk (fx mørk- eller lyssej)
2 tsk salt
1 løg, revet
200 g blomkål, revet groft
Skal af 1 usprøjtet citron
1 håndfuld dild, hakket
2 æg
2 spsk hvedemel
Peber
Rapsolie eller anden neutral olie til stegning
Tartarsauce
50 g kapers, hakkede
50 g cornichoner, hakkede
1 dl mayonnaise
3 spsk cremefraiche 18%
Desuden
Resten af blomkålshovedet (dampet i 5 minutter)