Tilbage til opskrifter

Fiskefrikadeller med blomkål og tartarsauce

Blomkålen er også med i det skjulte her som en del af farsen, hvor den giver smag og konsistens sammen med kogte korn. Det giver en lidt grovere fiskefars med et godt bid. Kog gerne kornene en dag eller to i forvejen – så sparer du tid på dagen. Resten af blomkålen kan du dampe og servere som tilbehør sammen med tartarsaucen, der giver en skøn kant til retten. Spis rugbrød, kogte korn eller kartofler til.

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

Kog perlebyggen mør i letsaltet vand – ca. 18-20 minutter. Hæld vandet fra, og lad perlebyggen køle af uden låg – eller bredt ud på et flat fad, hvor 5-10 minutter bør være nok til, at kornene damper tilstrækkeligt af.

Rør fisken med salt, perlebyg, løg, blomkål, citronskal og halvdelen af den hakkede dild – gem resten til tartarsaucen. Rør dernæst æg og mel i, så du får en sammenhængende men klistret fars, og krydr med peber.

Form til frikadeller med en spiseske, og steg dem i olie ved mellemvarme, til de er faste og gyldne – ca. 4 minutter på hver side.

Tartarsauce

Rør hakkede kapers, cornichoner, mayo, cremefraiche og resten af den hakkede dild til en tyk og cremet sauce. Smag til med salt og peber – vær forsigtig med saltet, da både kapers og cornichoner også bidrager med salt.

Tip

Hakket fisk – som vel at mærke ikke er det samme som en fiskefrikadellefars, men blot den rene hakkede fisk – skal du til fiskehandleren efter. Alternativt kan du købe fisken i filet og selv hakke den med en god, tung kniv. Det tager ikke lang tid, og så er fisken så friskhakket, som den kan være.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

75 g perlebyg (eller en rest af 200 g kogte korn eller bulgur)
400 g hakket hvid fisk (fx mørk- eller lyssej)
2 tsk salt
1 løg, revet
200 g blomkål, revet groft
Skal af 1 usprøjtet citron
1 håndfuld dild, hakket
2 æg
2 spsk hvedemel
Peber
Rapsolie eller anden neutral olie til stegning

Tartarsauce

50 g kapers, hakkede
50 g cornichoner, hakkede
1 dl mayonnaise
3 spsk cremefraiche 18%

Desuden

Resten af blomkålshovedet (dampet i 5 minutter)

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her