Sådan gør du
Bland mandelmel og formelis sammen i en stor skål. Pisk æggehviderne i med en elpisker. Tilsæt mel, og pisk til massen er blank. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i dejen.
Smelt smørret i en lille gryde. Lad det koge, indtil det dufter af hasselnødder og har fået lidt farve – og er blevet til brunet smør eller 'beurre noisette'. Sigt smørret så evt. grums bliver sorteret fra, og vend det i dejen. Hæld dejen i et par engangssprøjteposer, og lad den hvile i minimum 1 time i køleskabet.
Forvarm ovnen til 200° ved varmluft. Fyld dejen i små eller store financiersforme og sigt en smule flormelis ud over overfladen. Bag kagerne afhængigt af formens størrelse, ca. 9 minutter for små kager og 12-15 minutter for store kager.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af i formene inden servering/nedpakning. Financiers skal opbevares uden for køleskabet i en pose, hvor de kan holde sig i 4-5 dage.
Ingredienser
250 g mandelmel eller fintblendede, smuttede mandler
280 g flormelis
12 æggehvider
25 g hvedemel
1 vaniljestang
200 g smør
Lidt ekstra flormelis til drys