• Opskrift på financiers

Kagen med det uudgrundelige navn "Financiers" (finansmand) stammer fra Provence, hvor de store mandellunde producerer nogle af de mest fantastiske mandler i verden. Mandler er netop hovedingrediensen i denne franske klassiker.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Bland mandelmel og formelis sammen i en stor skål. Pisk æggehviderne i med en elpisker. Tilsæt mel, og pisk til massen er blank. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i dejen.

Smelt smørret i en lille gryde. Lad det koge, indtil det dufter af hasselnødder og har fået lidt farve – og er blevet til brunet smør eller 'beurre noisette'. Sigt smørret så evt. grums bliver sorteret fra, og vend det i dejen. Hæld dejen i et par engangssprøjteposer, og lad den hvile i minimum 1 time i køleskabet.

Forvarm ovnen til 200° ved varmluft. Fyld dejen i små eller store financiersforme og sigt en smule flormelis ud over overfladen. Bag kagerne afhængigt af formens størrelse, ca. 9 minutter for små kager og 12-15 minutter for store kager.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af i formene inden servering/nedpakning. Financiers skal opbevares uden for køleskabet i en pose, hvor de kan holde sig i 4-5 dage.

Tip

Denne opskrift på financiers har et højt indhold af æggehvider, som giver bløde kager. Ønsker du kager, der er mere faste i konsistensen, kan du evt. bruge marcipan i stedet for mandelmel og samtidig tilsætte lidt mere hvedemel.

Ingredienser

250 g mandelmel eller fintblendede, smuttede mandler
280 g flormelis
12 æggehvider
25 g hvedemel
1 vaniljestang
200 g smør
Lidt ekstra flormelis til drys

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her