Sådan gør du
1 Skær smørret til borgmestermassen i tern, og lad det stå på køkkenbordet i en halv time (tag samtidig smørret til bolledejen ud af køleskabet). Bland først sukker og marcipan sammen med hænderne til en klump, og ælt så smørret i.
2 Skær smørret til bolledejen i tern, kom det i en stor skål, og lad det stå på køkkenbordet i en halv time. Kom mel, kardemomme, sukker og salt i skålen med smørret, og ælt det sammen til en grynet masse.
3 Lun mælken i en gryde, så man lige kan holde fingeren i den, uden at det er for varmt. Pisk gæren og ægget ud i mælken.
4 Kom mælkeblandingen i skålen med dejen, og ælt med hænderne, til dejen begynder at samle sig.
5 Tag dejen ud på et rent bord uden mel – dejen må gerne stadig være smuldret i det – og ælt, til den samler sig og er glat. Kom dejen i skålen, dæk med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i en time.
6 Drys bordet med lidt mel, og rul dejen ud til et aflangt stykke, som er cirka 50 x 25 cm og ½ cm tykt.
7 Skær dejen ud i 10 lige store kvadrater med en skarp kniv eller et pizzahjul. Kom en klat af borgmestermassen i midten på alle 10 stykker dej, så du får brugt alt fyldet.
8 Luk bollerne ved at folde de fire hjørner af dejen op, og tryk dem sammen over bollen. Vend bollen om, så samlingen vender nedad, og rund den lidt med hænderne. Læg bollerne på to bageplader med bagepapir
9 Lad bollerne hæve overdækket et lunt sted til næsten dobbelt størrelse – det tager ca. en time. Pensl dem med et sammenpisket æg, og bag dem godt gyldne ved 200° varmluft i 12-15 minutter.
10 Lad bollerne køle af, mens du laver glasuren. Rør flormelis, vand og kakaopulver sammen. Når bollerne er kølet godt af, så kom glasuren på, og lad den tørre i 20 minutters tid.
Ingredienser
Borgmestermasse
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
Bolledej
175 g smør
500 g hvedemel
1 spsk stødt kardemomme
35 g sukker
1 tsk salt
2 dl sødmælk
1 æg
25 g gær
1 æg til pensling
Glasur
200 g flormelis
2 spsk vand
2 spsk kakaopulver