Tilbage til opskrifter

Farverig bønnesalat

En rustik og frisk bønnesalat med bid fra grønne bønner, cremede blandede bønner og bitter salat. Vendt i en fyldig sennepsdressing med hvidløg og ansjos – en skøn balance mellem syre, dybde og grønt sprødhed.

Sådan gør du

Blend olivenolie, vindruekerneolie, eddike, sennep, hvidløg og ansjosfileter til en cremet og ensartet dressing. Smag til med salt og peber.

Kom både de blandede bønner, de grønne bønner, salaten, skalotteløg og persille i en skål. Vend det hele godt sammen med dressingen og smag til igen.

Tip

Lad gerne salaten trække i ca. 15 minutter inden servering, så smagene får lov at udvikle sig.

Ingredienser

1 dåse blandede bønner (ca. 250 g drænet vægt)
200 g grønne bønner nippet og blancheret i 2–3 minutter
1 håndfuld bitter salat f.eks. radicchio
3 bredbladet persille skyllet og grofthakket
1 skalotteløg pillet og finthakket
2 spsk olivenolie
1 dl vindruekerneolie
1 spsk dijonsennep
2 ansjosfileter i olie
1 spsk æblecidereddike
1 fed hvidløg
Salt og peber