Tilbage til opskrifter

Efterårssuppe med blomkål

  • Opskrift på blomkål

En skøn efterårssuppe der luner på kolde dage.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Gnid lidt olie på blomkålshovedet og bag det i ovnen ved 200 grader, indtil det er blevet let gyldent.

Smelt smørret i en gryde, hak hvidløg og salvie fint og lad det stege i smørret, indtil det er blevet blødt, men ikke har fået farve. Tilsæt dernæst blomkål og asparges, der er hakket groft, og dæk grønsagerne med vand. Lad det koge i cirka 30 minutter, til det er meget mørt, og tilsæt så de resterende ingredienser.

Purér suppen med en stavblender, eller hæld det hele i en blender. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber. Server med nybagt surdejsbrød eller ristede brødcroutoner.

Ingredienser

1 spsk olivenolie
1 blomkål
2 fed hvidløg
2 blade salvie
½ bundt asparges
50 g smør
1 liter vand
2 spsk fiskesauce
2 spsk æbleeddike
1 dl fløde
salt
peber