• Opskrift på creme anglaise til crème brûlée

Denne creme bruges som basis til visse chokoladecremer og mousser. Den smager også formidabelt godt som dessertsauce til syltet frugt eller en chokoladekage. Vanilje er dessertkøkkenets salt, men du kan godt vælge at lave cremen uden.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk nytårsmenu lige til døren

Læs mere og bestil årets nytårsmenu her

Sådan gør du

Kom mælk og piskefløde i en lille kasserolle. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i mælke-flødebadet. Bring det tæt på kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker sammen, så det kun lige er en ensartet masse. Hæld lidt af den varme mælke-fløde i æggeblandingen under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen. Lad cremen legere og tykne under omrøring over svag varme, til den rammer 85º på et termometer. Tag den straks af varmen, og sigt den gennem en sigte over i en skål. Brug herefter cremen varm til mousse, eller afkøl den med det samme. Dæk i så fald overfladen med husholdningsfilm, og opbevar creme anglaisen i køleskabet, hvor den kan holde sig i 4 dage. Den kan i øvrigt også fryses. Portionen kan halveres, men bør ikke reduceres mere end det, da det går ud over kvaliteten af tilberedningen.

Tip

Giver du den 100 g ekstra sukker, kan den behandles som is, dvs. kommes i en ismaskine eller i fryseren og røres rundt under indfrysning. Lidt frossen creme af denne kaliber er heller ikke ringe i en smoothie!

Ingredienser

5 dl sødmælk
5 dl fløde
1 vaniljestang
12 æggeblomme
100 g sukker