Tilbage til opskrifter

Bagte svampe med cider og hvidløg

Sådan gør du

Rens svampene med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt.

Læg svampene i et ovnfast fad sammen med letknust hvidløg, rosmarinkviste, olivenolie, salt og peber, og hæld så cider ved.

Sæt svampene i ovnen, og bag dem ved 150° i 12 minutter.

Spis svampene lune med lidt finthakket frisk rosmarin og et par dryp olivenolie, som kommes på lige inden servering. Svampene kan spises som en lille selvstændig ret eller som tilbehør til wienerschnitzler eller anden kød og fisk.

Ingredienser

500 g champignoner eller portobellosvampe
1 dl æblecider
3 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 spsk olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Almanak

Find bogen her