Tilbage til opskrifter

Andeconfit med kartofler og svampe

At ”confitere” betyder ”at tilberede i eget fedt”, og det lyder måske makabert, men forsaltede andelår, simret sagte i andefedt er en udødelig kødklassiker – for mage til mørhed og smag skal man lede længe efter. Den kræver persille, hvidløg og masser af sprødstegte kartofler!

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

To dage før

Gnid salt ind i de 4 lår, dæk dem til, og sæt dem i køleskabet i 36-48 timer.

På dagen

Skyl overskydende salt af lårene. Kom fedtet og lårene i en passende gryde sammen med sort peber, laurbær og 2 pillede hvidløg. Kog lårene ved meget svag varme i 2-2½ time, eller indtil de er helt møre, men stadig intakte. Du kan sagtens bruge andelårene nu, men du kan også komme andelårene i en beholder, der kan tåle varme, sigte fedtet over og opbevare andelårene i køleskabet i et par dage eller en måned – er de ordentligt dækket til og i en lufttæt beholder, er de nu konserverede.

Tænd for ovnen på 220°. Børst svampene med en blød børste – hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Rist dem hurtigt med salt og peber på en varm pande sammen med lidt andefedt som fedtstof.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kom dem i et stort ovnfast fad. Tag de confiterede andelår ud af køleskabet, skrab så meget som muligt af det stivnede fedt, og fordel lårene oven på kartoflerne. Sæt fadet i den varme ovn, og steg både andelårene og kartoflerne gyldne og helt sprøde. Regn med en 40-50 minutter. Pas på med at krydre for meget med salt, da andefedtet i sig selv indeholder en del salt. Vend de forstegte svampe ned i kartoflerne i de sidste 10-15 minutter af stegetiden.

Pil de sidste to hvidløg, og hak dem fint. Skyl persillen, og kør den tør i en salatslynge, eller dup den i et rent viskestykke. Hak også den fint med en skarp kniv, og bland den hakkede persille med hvidløget.

Ved servering

Vend hvidløgspersillen ned i de stegte kartofler sammen med svampene, lige før du skal spise. Spis gerne en fyldig æblerelish eller en råkost af æbler og kål med en sursød dressing til lårene.

Tip

De confiterede andelår kan videreforarbejdes til rillettes eller bruges som fyld i en cassoulet eller terrine. Lårene kan holde sig i flere måneder, hvis de er dækket af et godt lag fedt og i øvrigt opbevares på køl.

Ingredienser

Confiterede lår

4 store, fede andelår
1 ½ tsk fint salt
800 g andefedt
10 hele peberkorn
4 laurbærblade
2 fed hvidløg

Tilbehør

200 g svampe efter eget valg
900 g kartofler
2 fed hvidløg
2 håndfulde bredbladet persille

Desuden

havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her