Mød en samarbejdspartner - Beyond Coffee

Svampene i vores cateringmenuer (på nær champignon) kommer fra Beyond Coffee, som er en cirkulær og økologisk svampeproducent stiftet i 2015 af Thomas Harttung og Tobias Lau.

Svampe dyrket i kaffegrus og savsmuld

Baggrunden for Beyond Coffee er stifternes ønske om at udnytte så meget som muligt af råvarer og (rest-)produkter. I den forbindelse fandt de ud af, at kaffegrums har en meget høj næringsværdi, og netop kaffegrums er et restprodukt, som man kan finde hos næsten alle virksomheder – og i ret store mængder.

De første år hos Beyond Coffee blev brugt på eksperimentering og på at forfine processen, sådan at de i dag kan dyrke to slags svampe: østershatte i kaffegrums og lion’s mane i savsmuld - begge slags i containere. Her er der et koldt, mørkt og fugtigt klima, som er ideelt for svampenes dyrkningsfase.

Svampene dyrkes ved at mode et svampefrø, mycelium, i økologisk kaffegrums eller savsmuld indpakket i kraftige plastikposer. Efter første fase flyttes poserne over i en anden container, hvor de åbnes, og containeren fyldes med fugt og dampe, der får svampene til at gro sig store. Efter nogle uger kan man høste de fineste økologiske østershatte og lion’s mane. 

 

 

Beyond Coffees mål

Hovedformålet for Beyond Coffee er netop at producere næringsrige svampe på restprodukter på de mest bæredygtige metoder, som de kan finde. De ønsker, at folk skal få øjnene op for svampes fantastiske egenskaber; inspirere til at træffe mere bæredygtige valg og vise, at et vegetarisk måltid med svampe, som hovedspilleren, giver mindst lige så meget velsmag som kød.

Læs mere om deres mission HER

 

Kaffegrums er et glimrende eksempel på fuld udnyttelse af vores ressourcer: Et restprodukt, der udnyttes til at dyrke en råvare, hvor det herefter leveres til bondegårde, som kan bruge det til at give deres jord mere næring.

LEAH KYHL, CEO BEYOND COFFEE