5 grønne livretter, du kan lave på under 30 minutter

Hvis du tror, at grøn mad kræver timevis i køkkenet, hvor du skal snitte, hakke, henkoge, udbløde og fermentere, så kan du godt tro om igen. Du kan sagtens præsentere familien for velsmagende, grønne livretter i en travl hverdag. Her kommer en håndfuld af vores favoritter, der kan komme på bordet på under 30 minutter.

 • Aftensmad på under 30 minutter

  Pokebowl med wasabicreme

  Grøn hverdagsmad

  En poke bowl er et let og meget fleksibelt måltid – brug opskriften her som inspiration, og tag så udgangspunkt i de grøntsager, du har i køleskabet. Brug også gerne rester af kogte eller stegte grøntsager. Er der noget af fyldet her, du mangler, så lav salaten alligevel. Den er god at have med i et glas til både frokost, mellemmåltid og aftensmad.

  Opskrift

”Kød med tilbehør” er formlen for næsten alle de populære retter i den danske madtradition. Prøv at vende det på hovedet, og start med at spørge dig selv, hvilke grøntsager du har lyst til.

 • Aftensmad på under 30 minutter

  Kornotto med svampe og edamamebønner

  Grøn hverdagsmad

  Der er flere fordele ved at bruge korn i sin ’otto’ – de er billige, de er sunde, og i modsætning til en klassisk risotto er det ret svært at ødelægge en kornotto. Kornene holder bedre på formen, og du kan let justere konsistensen til sidst.

  Opskrift
 • Aftensmad på under 30 minutter

  Knuste, bagte kartofler med svampe, savoykål, nødder og rød quinoa

  Grøn hverdagsmad

  Vi er ikke langt fra brændende kærlighed her, men med en mere karakterfuld kartoffelkompot frem for den cremede kartoffelmos og med stegte svampe, kål og quinoa på toppen. Den hårdt stegte savoykål får masser af smag og bliver fuldendt af en glasering i æble og peber. Det her er rustik mad i sit udseende, men det trykker på alle smagsknapperne.

  Opskrift

Proteinindholdet i dine måltider er væsentligt fra et ernæringsperspektiv, men det betyder også en hel del for spiseoplevelsen. Proteiner fra f.eks. bælgfrugter, nødder, frø og kerner giver mæthed og en oplevelse af fylde i måltidet

 • Aftensmad på under 30 minutter

  Løgsuppe med gratineret brød

  Grøn hverdagsmad

  Løg får sjældent lov at spille hovedrollen. Det er synd, for de giver masser af smag for næsten ingen penge, og de er sunde. En lækker løgsuppe med lune ostebrød, er en ægte fransk bistroklassiker. Løgsuppen er fuld af smag, og kan laves på ingen tid. Ostebrødene hører sig til, når der skal løgsuppe på menuen, og med denne opskrift, bliver brødene ekstra delikate, når de toppes med en smagsfuld Vesterhavsost.

  Opskrift
 • Aftensmad på under 30 minutter

  Pasta med squash, ærter, fløde og citron

  Grøn hverdagsmad

  En enkel pastaret, hvor pastaen tager smag af en sauce, der laves i panden, mens pastaen koger. Det er simpel og hurtig hverdagsmad, der kan varieres i det uendelige. Alligevel kræver det koncentration – en god ristning af grøntsagerne, præcis kogning af pastaen og en omhyggelig tilsmagning skal til for, at det bliver rigtig godt.

  Opskrift