Tilbage til opskrifter

Løgsuppe med gratineret brød

Løg får sjældent lov at spille hovedrollen. Det er synd, for de giver masser af smag for næsten ingen penge, og de er sunde. En klassisk fransk løgsuppe er en meget velsmagende undtagelse.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i skiver. Kom løgene i en gryde med olivenolien, og lad dem svitse ved mellem varme, til de er helt møre og har taget godt med farve. Rør jævnligt rundt og vær tålmodig – de må godt få 20-25 minutter. Hvis løgene er ved at brænde på undervejs, så kom et par skefulde vand i. Når løgene er brune, så tilsæt 2 fed fintsnittet hvidløg (gem et fed til brødene), og lad hvidløget riste med et par minutter. Tilsæt timian, eddike og bouillon, og kog videre i 5-6 minutter. Smag til med salt.

Rist brødskiverne i ovnen ved 200° i 5 minutter, så de får lidt farve. Gnid nu brødet med det sidste hvidløgsfed. Læg brødene i suppen, og drys med osten og evt. nogle dråber olivenolie. Sæt gryden i ovnen i 15 minutter, til osten er smeltet og gylden.

Ingredienser

4 store løg
1 dl olivenolie
3 fed hvidløg
1 tsk timian
1 spsk æbleeddike (eller anden lys eddike)
8 dl grøntsags- elle hønsebouillon
4 skiver hvedebrød
100 g revet ost

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her