I vores bagerier er surdejen en af hjørnestenene i de brød, vi bager. Det giver brødet en dejlig smag, en længere holdbarhed og en mere elastisk krumme.
Surdej bliver ofte forbundet med mystik. Den har et ry for at være svær at arbejde med og opmærksomhedskrævende. På grund af dens plettede ry, er der mange, som er nervøse for at arbejde med surdej i deres hjemme-bagning.
Vi vil gerne bidrage med en dybere indsigt i, hvad surdej er, og hvorfor vi selv er så glade for at bage med det. Når man har bagt med surdej et par gange, og kender til dens temperament og natur, vil den med stor sandsynlighed medvirke til at øge din bageglæde, fordi surdej kan give et friere forhold til bagning.
I denne inspirationsartikel vil vi gerne slå et slag for surdej, og forhåbentligt give dig blod på tanden, så du får lyst til at prøve at arbejde mere med det i din bagning.
Vi har tidligere lavet en guide til, hvordan du laver din egen surdej, vedligeholder og opbevarer den. Hvis du er interesseret i at læse mere om det, kan du finde guiden her.