Meyers vil gøre sommermenuen grønnere med nye grillpølser

Det er svært at sige dansk sommer uden at sige grillpølser, og nu har Meyers gjort det endnu nemmere at tage et grønnere valg, når der skal pølser på gløderne i sommerlandet. Med ambitionen om at få flere bælgfrugter på danskernes tallerkner relancerer Meyers nu de populære økologiske grillpølser med en opdateret opskrift, hvor 15% af kødet er udskiftet med tilberedte flækærter. Formålet er at skabe en pølse, som kan begejstre klimabevidste kødspisere, når der skal hotdogs på sommermenuen.

Fremtidens pølse er med flækærter


Langt de fleste danskere vil gerne spise grønnere, men særligt den klassiske grillmiddag kan være en kødtung affære. Med en ambition om at give de danske bælgfrugter en mere fremtrædende rolle på middagsbordene, relancerer Meyers nu deres to grillpølser med en helt ny ingrediens:

”Vi ved, at pølser har en stor plads i danskernes madhjerte, og derfor har vi brugt lang tid på at udvikle, teste og tilsmage, så vi fandt en opskrift med den helt rette balance mellem kød og bælgfrugter,” fortæller gastronomisk udvikler og manden bag opskrifterne, Christophe Miolane.

For Meyers er det afgørende, at pølserne bevarer deres oprindelige udtryk og smag – men at man samtidig kan udnytte bælgfrugternes potentiale til at gøre pølserne endnu bedre:

”Efter timer ved pølsestopperen fandt vi frem til, at kogte flækærter giver en helt særlig saftighed og kompleksitet til den samlede smagsoplevelse – samtidig med at man tydeligt kan smage æble, bacon og peber i grillpølsen og cheddar og vesterhavsost i ostepølsen”, uddyber Christophe Miolane.

 

               .  

 Foto: Thomas Alcayaga

Klassisk håndværk med en ny, grøn agenda

Udviklingen af pølserne er sket med baggrund i en lang tradition for at arbejde med pølsemageri i Meyers – både i form af en dedikeret pølsekogebog og på pølsekurser for private i Meyers Madhus. Med relanceringen håber gastronomisk udvikler Christophe Miolane at kunne overbevise de klassiske hotdogentusiaster om, at fremtidens pølse er med flækærter:

”Vi har arbejdet med pølsemageri i mange år, og derfor har det været en sjov udfordring at forene et så klassisk håndværk med moderne, grønnere spisevaner. Jeg er virkelig stolt af det endelige produkt og glæder mig til at forbrugerne skal smage de nye pølser”, fortæller Christophe Miolane.

De nye pølser kommer som led i en større strategi om at skrue ned for animalske proteiner og op for de grønnere proteinkilder i hele Meyers, og i den forbindelse relancerede Meyers Consumer Food tidligere på året deres serie af færdigretter, der nu indeholder endnu flere bælgfrugter og grøntsager og er pakket i bakker af 65-72% genbrugsplast.

”Vores fokus på at arbejde med grønne proteiner gælder både i udviklingen af nye produkter, men i høj grad også ved, at vi kontinuerligt kigger på vores nuværende sortiment og spørger os selv: Hvordan kan vi få det til at blive et endnu bedre produkt både for forbrugeren og for klimaet? Det er de nye pølser med flækærter et rigtig godt eksempel på”, slutter direktør for Meyers Consumer Food, Anne Luise Deleuran.

”Vi har arbejdet med pølsemageri i mange år, og derfor har det været en sjov udfordring at forene et så klassisk håndværk med moderne, grønnere spisevaner."

Christophe Miolane, gastronomisk udvikler hos Meyers

Fakta

- Siden Meyers i efteråret 2020 udgav bogen ’Grønne Proteiner’ med over 150 opskrifter, har bælgfrugter været i fokus i alt fra madkurser og kantiner til restauranter og events. Nu får kunder i Irma mulighed for at sætte gaflen i en grønnere grillpølse.

- I maj 2022 relancerer Meyers to økologiske pølser: en grillpølse med grisekød, æble, bacon og peber og en ostepølse med grisekød, oksekød, cheddar og vesterhavsost. Begge pølser er 100% økologiske og produceret i Danmark af dygtige pølsemagere.

- Fælles for de to pølsevarianter er, at en del af kødet er erstattet med flækærter, hvilket både er godt for mæthedsfølelsen, sundheden og klimaet.

- Pølserne er et resultat af en ambition hos Meyers om at tilbyde flere grønne og bæredygtige convenienceprodukter i dagligvarehandlen. Pølserne kan købes i Irma fra uge 20.