20 år og 250.000 madglade baggårdsgæster

For præcis 20 år siden lejede jeg et lokale i 3. baggård på indre Nørrebro. Her – i køkkenet – havde vi de allerførste køkkenbørn på kulinarisk fritids ordning og afholdt vores første bagekursus i det, som vi døbte Meyers Madhus.

I løbet af de seneste 20 år er rundt regnet en kvart million mennesker trukket i forklædet sammen med os, og vi er gået fra en håndfuld til mere end 70 kollegaer med deres gang i huset.

Vi bliver aldrig færdige med at dele vores viden om madlavning, bageglæde og vejen til velsmag.
Men 20 år på bagen føles som en god anledning til at holde en festlig dag, hvor vi inviterer børn og voksne indenfor i Nørrebros kulinariske baggård.

// Claus Meyer og Meyers Madhus

 

 

 

Meyers Madhus 20 år - Dagens Program

Vi begynder med morgenløb for de morgenfriske kl. 09.
Vi løber fem kilometer med fælles start fra Meyers Madhus, og vi sørger for morgenkaffen og det lune bagværk bagefter.

Kl 10 åbner vores madværksteder med aktiviteter, smagsprøver, masterclasses og festlige indslag. Alle aktiviteter er gratis. Vi slutter klokken 15.

DANSESMØR
Har du nogensinde danset fløde til smør? Ellers får du chancen nu, nå vi indbyder til fri dans, høj musik og bevæbner dig med en bøtte med fløde. Og så går disciplinen ud på at ryste løs, indtil fløden er skilt i fedt og væde, og du står med et helt friskt smør, som blot skal tilsættes lidt salt. Smørret får du med hjem.

KVÆRN KORN TIL MEL
At bage med helt friskkværnet mel, giver fantastisk bagværk, og til Åbent Hus kan I kværne jeres eget mel ud af hele, økologiske kerner. Vi fylder fadene med hel purpurhvede, emmer og ølandshvede og stiller vores hånddrevne kornkværne op, så I kan gå i sving.

GRILL
Efteråret er også grillsæson, og vi tænder os i grillen og giver smagsprøver og tips til, hvordan du griller grønt.

BESØG VORES BAGEUNIVERS
Mød en af vores bagere, og få et indblik i vores bageunivers, og hvordan vi i Meyers arbejder med brød og bagning. Du kan også få en surdej med hjem og smage på vores friskbagte ølandshvedebrød, og så er der frit slag med alskens bagerelatede spørgsmål lige fra hævning, surdej, bagetid og meltyper.

BAG PIZZA
Vi giver en lille smagsprøve på vores pizzakursus, når vi tænder op i pizzaovnen og inviterer til kollektiv pizzabagning. Vi sørger for pizzadej og råvarebuffet med fokus på det grønne, og så er der fri leg for de fremmødte til at sammensætte de bedste smage og herefter spise løs.

KUNSTEN AT SNURRE KANELSNURRER
Gå i køkkenet med vores bager Maria, som vil lære jer kunsten at snurre vores klassiske kanelsnurrer, inden vi bager – og smager - på de remoncefyldte underværker.

DRIK DIG VARM I ÆBLEGLØGG
Vi har blandet en stor gryde af vores krydrede, alkoholfri æblegløgg med varme krydderier og giver smagsprøver, så du har noget at varme dig på.

SKAB DIN EGN KRYDDERIBLANDING
Tiden hvor der skal bages julekager nærmer sig, og vi lærer jer, hvordan I sammensætter en krydret blanding af julens krydderier til årets brunkager. Krydderier støder I selv i mortere, så I selv er med til at sammensætte smagen og oplever intensiteten af friskstødte krydderier.

SYLT LØS
Det er sæson for at sylte, og vi giver dig opskriften på en simpel syltelage og inspiration til alle hvilke råvarer, som fungerer fortræffeligt i en syltet version. Der kommer også friske råvarer på bordet, så du kan sylte selv og tage de syltede sager med hjem.

TORTILLAS
Mange af vores kurser har verdenskøkkenerne i fokus, og her kan du snuse til det sydamerikanske køkken, når vi fremstiller vores egne tortillas, som slår supermarkedets versioner med længder.

VEJEN TIL VELSMAG
I Meyers Madhus påstår vi, at der er én opskrift på al god mad. Er du nysgerrig efter, hvad den indebærer, så kom og hør vores faglige chef, Bo Frederiksen, fortælle om Vejen til Velsmag, og hvornår vi når derhen