GRØN GENVEJ I HVERDAGEN

Nu er det blevet endnu nemmere at spise godt og grønt i hverdagen: I midt september lancerer vi vores nye, økologiske ’limited edition’-middagsretter, og første ret i serien er en rød thailandsk karry fyldt med smagfulde grøntsager og mættende, grønne proteiner.

Vi har i flere år haft en ambition om at få danskernes øjne op for både det smags- og sundhedsmæssige potentiale i bælgfrugter som bønner, linser og ærter - et større fokus på planteproteiner er nemlig ikke kun godt for mæthedsfølelsen og sundheden, men også for klimaet, da bælgfrugter udleder langt mindre CO2 end eksempelvis kød. Derfor har vi nu udviklet en serie økologiske, grønne middagsretter, der byder på vegetariske livretter fra hele verden tilberedt med nordiske råvarer. Retterne er udviklet som “limited edition”, og er derfor kun på hylden i en begrænset periode for at sikre et varieret sortiment og for at inspirere til at prøve nye, grønne retter:

”Vi skifter løbende de nye, grønne retter, og hvis nogle af varianterne viser sig særligt populære, lytter vi selvfølgelig til kunderne og kigger på muligheden for at integrere dem i det faste sortiment,” understreger direktør i Meyers Consumer Food, Anne Luise Deleuran.

Den første nye middagsret er en rød thailandsk karry med chili, kokosmælk og ingefær. Ud over grøntsager og linser indeholder retten planteproteinet ’tempeh’, der – trods sine indonesiske rødder – fremstilles i Danmark af fermenterede, nordiske lupiner og flækærter og bidrager med grønt protein til retten.

Du kan sagtens spise karryretten som den er, men vil du gøre den til din egen, anbefaler vi at tilføje tilbehør som eksempels ris, friske krydderurter eller en asiatisk salat.

”Vi vil gerne inspirere forbrugeren til at prøve noget nyt og understrege, at man sagtens kan blive mæt af en grøn ret, når den er lavet med omtanke og af økologiske, grønne proteiner"

Anne Luise Deleuran, Direktør i Meyers Consumer Food
  • LIDT OM NORDISK TEMPEH

    Vores tempeh er produceret i Danmark på lupiner og flækærter og er en naturlig kilde til planteprotein. Tempeh kan anvendes i både vegetariske og veganske sammenhænge - ikke blot som substitut for kød, men også på mange andre lækre og fantasifulde måder. Prøv det f.eks. ristet i en falafelbowl med bulgur og svampecreme eller lynstegt med svampe, broccoli og en miso-æblesauce.

  • GRØNNERE GENBRUGSBAKKER

    Det nye koncept markerer starten på et nyt emballage-kapitel. I første omgang omlægges produktionen af alle vores vegetarretter i daglighandlen til bakker fremstillet af 69-72% genanvendt plastik. Fra starten af 2022 leveres alle færdigretter i de nye bakker. De nye ’Evolve’ plastbakker fra danske Færch er fremstillet af indsamlede flasker og bakker og varierer dermed i naturlige farvenuancer alt efter hvilket genbrugsmateriale, de fremstilles af.