I Meyers elsker vi julen; ikke mindst fordi den giver anledning til nogle af årets største måltider. Det er nu, vi sætter os til bords om retter, der helst skal være genkendelige og vække minder, og det er i dagene omkring juleaften, vi omtrent spiser det samme over hele landet. For julen er traditionernes tid, og vi luner os ved, at alting dufter brunt og brændt præcis, som vi husker det.
Men kigger vi uden for de danske tallerkener, smager julen helt anerledes. Det er noget det, der skaber et lands kultur og fælles madhistorie.
Vi glæder os til at præsentere tre bud på julefrokosten fra tre forskellige lande.
God appetit - og glædelig jul!
Fredag 20. december - Fransk jul
Hvis der er nogen, der har styr på sine saucer og den kulinariske finesse, så er det franskmændene – og det gælder i særdeleshed også til jul.
Julen i Frankrig er fuld af overdådige serveringer og rige smage, men hvilke retter der præcis kommer på bordet, afhænger lidt af, hvilken region, vi kigger på. Fælles for hele landet er dog Le Réveillon de Noël, som er en stor middag, der finder sted natten til juleaften. Det stores festmåltid starter ofte sent på aftenen og kan vare langt ind på natten.
Helt så lang tid kommer frokosten i dag nok ikke til at tage – men I kan til gengæld glæde jer til blandt andet langtidsstegt oksefilet med rødvinssauce og terrine de Noël, som er en fransk juleterrine med svampe, trøfler og rosenpeber. Begge dele sammen med dejligt tilbehør og delikatesser.