Melting Pot-tema

Over to dage vil vi hylde mangfoldigheden og de mange kulturer i Meyers. Vi vil invitere jer på en mangfoldighedsmiddag, hvor menuen er lavet med rod i de mange nationaliteter, der er repræsenteret i Meyers. Vi vil præsentere jer for velsmagende mad fra nogle af verdens store køkkener med masser af varme og krydderier og nærværende historier fra de forskellige kulturer. 14 mennesker, der til daglig arbejder i vores køkken, har bidraget med livretter fra netop deres hjemland. Til sammen givet det en mangfoldig menu med smagsnuancer fra hele verden, som I kan opleve over to dage.

Da Melting Pot betyder smeltedigel, har vi sammen med Claus valgt at fokusere og hylde vores egen smeltedigel her i Meyers.

Melting Pot Fonden er stiftet af Claus Meyer. Fonden iværksætter initiativer, både herhjemme og ude i den store verden, hvor maden er midlet til samfundsforandringer og en bedre fremtid.Baseret på den grundlæggende tanke, at alle mennesker har noget at bidrage med og at værtskab og velsmag kan være afgørendeværktøjer til at forløse sociale, kulturelle og økonomiske potentialer. 
Projekterne spænder bl.a. både over madskole i Marokko, Smagens time i Danmark, Fængselsprojektet og Restaurant Gustu i Bolivia.  

Læs mere om Fonden Melting Pot her

Mad som middel til at hylde mangfoldighed

I en tid præget af splittelse og mistro, synes det vigtigere end nogensinde at vise de gode eksempler på, at mad kan bruges som middel til at hylde mangfoldigheden i Danmark og skabe samtaler mellem mennesker på tværs af kulturer. Når vi bryder brød, markerer vi forskellen mellem ven og fjende, og når vi spiser sammen, bliver fjender til venner. 

Vi glæder os til at invitere jer med på en smagsmæssig tour de force rundt i nogle af klodens mest elskede køkkenerog præsentere jer for smagsoplevelser med masser af varme og krydderier – vi håber, at det kan være kimen til nye samtaler om fællesskab og traditioner, der får os til at se hinanden med andre øjne.   

Vi håber, at I vil få nye, smagsoplevelser. 

 

 

Du kan finde menuen og få vores kokkes opskrifter nedenfor.

Kom tæt på Fonden Melting Pot

  • Mad som middel til social forandring

    Fonden Melting Pot

    Kantineoplevelse

    Fonden Melting Pot stiftet af Claus Meyer i 2011 og iværksætter initiativer, hvor maden er midlet til samfundsforandringer og en bedre fremtid, både herhjemme og ude i den store verden.

    Fonden har stillet mere end 15 millioner kroner til rådighed for udviklingsprojekter, der støtter udsatte unge med velsmag, madhåndværk og entreprenørskab som virkemidler. Fonden har iværksat projekter i blandt andet La Paz i Bolivia, Bogota i Colombia og Brownsville i Brooklyn, New York, samt arrangerer Smagens Time i Danmark.

    Læs mere

Mød de 14 mennesker, der har bidraget med smagsoplevelserne til jeres frokostbuffet

Brug pilene nedenfor -->

  • Alae og det Marokkanske køkken

    M’semen med fuldkornshvedemel fyldt med løg og peber

    M´semen er en marokkansk pandekage, der kan spises både med sødt
    og salt fyld. Den er en populær spise i hele Marokko

    Alae Alae BENHANI arbejder i Um Mami Culinary Center (UMCC) drevet af Melting Pot Fonden i Marrakesh, Marokko.

  • Angelo og det venezuelanske køkken

    Arepa med revet oksekød, gouda ost og guasacaca (grøn sauce)

    Arepa, Venezuelas ikoniske spise og version af naan- eller pitabrød, er lavet med majsmel og indeholder forskelligt fyld fra kød til bælgfrugter.

    Angelo arbejder i Meyers Kantine hos Visma.

  • David og det amerikanske køkken

    Grøn bønnegryde og Apple pie

    Davids bedstemors opskrift på Grøn bønnegryde er en grøntsagsret, som han og hans familie altid har fået i efteråret ved familiesamlinger og til Thanksgiving. Af og til giver han retten et tvist. Fx i vegansk udgave med mandelmælk og cashewnødder.

    Der er ikke noget mere amerikansk end apple pie. Alle amerikanere vokser op med denne tærte og har deres egen opskrift. Denne opskrift har David selv fundet frem til.

    David arbejder i Meyers Kantine hos F&H Groupen i Viborg.

  • Inna og det ukrainske køkken

    Vinehret

    Vinehret er en ukrainsk bedesalat med syltede agurker og kogte kartofler er. Det er en klassisk vintersalat i Ukraine, da den er mættende og billig

    Inna er køkkenassistent i Meyers kantiner

  • Karina og det danske køkken

    Bedstemors grønkålssalat og Kringle

    Du får smagen af Danmark med denne opskrift fra Karinas højtelskede bedstemor, som lærte hende en masse grundlæggende ting i madlavningens univers.

    Karina er køkkenchef i Meyers Kantine hos Yab Yum Clothing Company i Kolding.

  • Magnus og det svenske køkken

    Raggmunk med flæsk og rårørte tyttebær   

    En af Magnus’ mors absolutte favoritretter, og en af barndommens livretter fra Sverige, som Magnus husker tilbage på med et smil på læben.

    Magnus er salgschef i Meyers.

  • Marsia og det bulgarske køkken

    Mors kolde agurkesuppe: Tarator

    Bulgarien er et land med en kæmpe kultur omkring yoghurt, så Marsia er vokset op med at drikke yoghurt hele sin barndom, og hendes mor elskede at lave denne ”Taratorsuppe” om sommeren, som vækker stærke og gode barndomsminder hos Marsia.

    Marsia er Køkkenchef på restaurant Gustu,i La Paz, Bolivia / En del af Melting Pot fonden.

  • Michail fra det græske køkken

    Pitaroudia – Squash frikadeller med yoghurtdressing

    Det er en traditionel opskrift på en ret fra de græske øer. Michail kommer selv fra Rhodos, og denne opskrift minder ham om sommer på Rhodos.

    Michail er kok i Meyers Kantiner på Teknologisk institut i Taastrup.

  • Yassine og det algeriske køkken

    Taktuka

    Taktuka er meget udbredt i det algeriske gadekøkken, og hans mor lavede det altid til ham som en frokostret eller sideret. Den minder ham om hans barndom og familie.

  • Shiva og det nepalesiske og indiske køkken

    Chicken jhol

    Oprindeligt er Shiva fra Nepal og har blandt andet haft sin egen restaurant i Cambodia, hvor han serverede et udvalg af indiske favoritretter.

  • Rukiye og det tyrkiske køkken

    Köfte med krydret tomatsalat

    Köfte er en ret, som tyrkerne både spiser hjemme, men også som street food. Rukiye forbinder smagene med sin mors mad – og hendes mors köfte er selvfølgelig den bedste!
    Den krydrede tomatsalat indeholder mange af de smage og dufte, som er karakteristiske for tyrkisk mad – og så smager den godt sammen med köfte.

  • Pichaya og det thailandske køkken

    Stegte æg med tamarindsauce og klister-ris med mango

    Klassisk thai-ret med tamarindsauce – en sursød sauce, som giver masser af smag.

    Krister-ris med mango minder Pichaya om barndommen i Thailand, hvor hun nød de sødeste mangoer fra haven, frisk kokosmælk fra egne palmetræer og ris fra hendes families rismarker

  • Alan og det syriske køkken

    Tabbouleh

    Det er Alans håb, at du i retten kan fornemme smagsnuancerne fra de frodige dale langs fl oderne i Syrien; en farverig, krydret og sommerlig ret med klassiske krydderier som koriander, mynte, spidskommen og sumak.

    Alan er køkkenmedhjælper i Meyers frokostkøkken.

  • Philomena og det ghanesiske køkken

    Red red bønnegryderet

    Det er en af de foretrukne og mest populære retter, der nydes af alle aldersgrupper i Philomenas hjemland, Ghana. Retten byder på store smage; chilien i saucen kombineret med det søde i plantainen og sprødheden fra garien, og så mætter den godt.