Mød Jonas Boelt, som er køkkenchef for en dag

’Køkkenchef for en dag’ inviterer vores samarbejdspartnere i køkkenet. I denne måned er det den overordnede køkkenchef, Jonas Boelt, der får lov til at bestemme månedens menu

"Fransk mad har en særlig plads hos mig, hvilket især kommer fra, at jeg er udlært fra det franske køkken"

Jonas Boelt

Fuldenavn: Jonas Boelt

Titel: Overordnet køkkenchef

 

Hvor længe har du arbejdet i Meyers?

Jeg blev en del af Meyers i 2020, men før det brugte jeg adskillige år som køkkenchef og sparringspartner for gastronomisk udvikling i Claus Meyers store madprojekt på Grand Central Station i New York.

Hvad arbejder du med i Meyers (og hvorfor kan du godt lige at arbejde i Meyers)?

Som overordnet køkkenchef i Meyers har jeg ansvaret for både den mad vi laver, og for de medarbejdere, der arbejder i vores storkøkkener. Her laver vi velsmagende mad til alt fra bryllupper og fødselsdage, firmafester og leveret frokost til virksomheder. Et godt arbejdsmiljø står øverst på menuen for mig som leder. Det er selvfølgelig maden, der er i centrum, men menneskerne bag er endnu vigtigere. Jeg ser madlavning er en holdsport, og i Meyers sætter vi barren højt både fagligt og menneskeligt. Vi skal have det sjovt sammen, når vi går i køkkenet som team. Og det er blandt andet én af grundene til, at jeg godt kan lide at arbejde i Meyers.

Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?

Fransk mad har en særlig plads hos mig, hvilket især kommer fra, at jeg er udlært fra det franske køkken. Inspirationen til dagens menu afspejler således mit franske madhjerte, som bl.a. kommer til udtryk i hovedretten, Boef Bourguinon, der er en klassisk fransk ret. Derudover har jeg også en stor forkærlighed for det grønne køkken, hvorfor der også skal serveres en cæsarsalat på bagt knoldselleri, flækærter og ristede nødder.

Har du et særligt forhold til mad?

Ja, jeg har et stort madhjerte, og godt håndværk gør mig utrolig glad. Jeg brænder særligt for det grønne køkken og dets potentiale, som jeg har udforsket i mere end 10 år. Jeg gør en dyd ud af at udbrede budskabet om grøn mad, der rummer stor velsmag og kvalitet.