Meyers kantine ved Rambøll i Esbjerg nomineret til Kantineprisen 2022

Årets nominerede til Landbrug og Fødevarers Kantineprisen er netop fundet, og i år er Meyers kantine ved Rambøll i Esbjerg blandt de tre nominerede. Juryen har i år lagt særlig vægt på køkkenet, råvarerne og spiseoplevelsen, og køkkenchef Claus Lehmann Christensen og hans team ser frem mod Fødevaredagen 27. september, hvor vinderne offentliggøres.

Økologi, værtskab og grøn velsmag

Gennem de seneste fem år har Meyers drevet kantine hos den danske ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Rambøll i Esbjerg, og der var glæde både i den jyske kantine og på hovedkontoret i København, da de nominerede til årets Kantineprisen 2022 blev offentliggjort:

”Det er virkelig godt gået af Claus og hans team at lande nomineringen for deres arbejde, og vi er stolte af, hvordan de på fornemmeste vis repræsenterer Meyers med deres fokus på økologi, værtskab og grøn velsmag,” fortæller driftsdirektør Liselotte Lybæk.

Meyers driver kantinerne for Rambøll i Esbjerg, København og Aarhus, og i 2021 lancerede Meyers og Rambøll i fællesskab et afrapporteringsværktøj, som er i stand til at måle klimaaftryk fra råvarer og drift i kantinekøkkener med missionen om at bruge faglig, datadreven indsigt til at skabe fremtidens bæredygtige løsninger: 

”Vi er meget glade for vores partnerskab og samarbejde med Rambøll – både i dagligdagen og på det strategiske niveau omkring afrapporteringsværktøjet. Derfor er det en særlig glæde at blive nominerede sammen med netop dem”, uddyber Liselotte Lybæk.

Jagten på det økologiske guldmærke

I spidsen for vores kantine hos Rambøll i Esbjerg står køkkenchef Claus Lehmann Christensen, der sammen med et team på fire kokke og køkkenmedarbejdere hver dag laver morgenmad, frokost, mødeforplejning og takeaway til op mod 230 medarbejdere. Som led i vores omfattende arbejde med bæredygtighed har teamet stor fokus på økologi, lokale råvarer og det plantebaserede køkken:

"Mange af vores gæster er glade for kød og derfor er det afgørende, at vi via velsmag, portionering og dialog kan vise glæden ved det grønne køkken. Heldigvis kan vi mærke, at flere og flere er begejstrede, når vi eksempelvis serverer vegetarisk smørrebrød med fuld smæk på smag, farver og teksturer”, fortæller køkkenchef Claus Lehmann Christensen.

Arbejdet med bæredygtighed og miljøbevarelse medvirkede sidste år til, at kantinen – sammen med de to andre Meyers-kantiner hos hhv. Rambøll Aarhus og København – opnåede det eftertragtede Svanemærke som en af de første kantiner i landet, og næste mål er sat:

”Vi er glade for at have det økologiske sølvmærke, og næste mål er det økologiske guldmærke – og så selvfølgelig at vinde Kantineprisen 2022”, siger Claus Lehmann Christensen med et smil.

 

Det er virkelig godt gået af Claus og hans team at lande nomineringen for deres arbejde, og vi er stolte af, hvordan de på fornemmeste vis repræsenterer Meyers med deres fokus på økologi, værtskab og grøn velsmag.

Liselotte Lybæk, driftsdirektør i Meyers
 • Mød køkkenchefen

  Meyers hos Rambøll i Esbjerg

  I 5 år har Meyers drevet kantine hos den danske ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Rambøll i Esbjerg. Kantinen ledes af køkkenchef Claus Lehmann Christensen, der sammen med et team på fire kokke og køkkenmedarbejdere hver dag laver morgenmad, frokost, mødeforplejning og takeaway til op mod 230 medarbejdere.

 • Rambøll i Esbjerg

  En grønnere kantine

  Vores kantine hos Rambøll i Esbjerg har det økologiske sølvmærke og er en af landets eneste Svanemærkede kantiner. Svanemærkede kantiner udleder bl.a. 7 % færre drivhusgasser og kræver gennemsnitligt 39 % mindre areal til at producere råvarer til mad end en konventionel kantine.

  I 2021 lancerede Meyers og Rambøll i fællesskab et afrapporteringsværktøj, som er i stand til at måle klimaaftryk fra råvarer og drift i kantinekøkkener med missionen om at bruge faglig, datadreven indsigt til at skabe fremtidens bæredygtige løsninger og sænke CO2-aftrykket fra råvareforbruget med 25% i forhold til 2020.

Fakta om kantineprisen

Kantineprisen og Køkkenprisen er iværksat af Landbrug & Fødevarer for at sætte fokus på de mange ildsjæle, som arbejder i storkøkken- og kantinebranchen.

De nominerede til Kantineprisen 2022 er Kopenhagen Fur, køkkenchef Sofie Rosa Randall og Team, Jespers Torvekøkken, Bankdata Silkeborg, køkkenleder Mads Henriksen Birk og Team og Rambøll, Esbjerg, køkkenchef Claus Lehmann Christensen og Team, Meyers

Juryen besøger de nominerede køkkener i løbet af sommeren 2022, hvorefter vinderen vil blive præsenteret på Landbrug & Fødevarers store branchedag ‘Fødevaredagen’, der afholdes 27. september på Hindsgavl Slot på Fyn.

 • Om Meyers kantiner

  Meyers Kantiner

  Med Meyers Kantiner får I jeres eget køkken. Et sted, som hver dag serverer spændende hverdagsmad, der kildrer smagsløgene og giver fornyet energi. Vi er med hele vejen rundt og kan dække alle jeres forplejningsbehov morgen, middag og aften.

  Læs mere om Meyers Kantiner