Meyers Kantiner blandt Danmarks bedste for tredje år i træk

Meyers kantine ved PKA er nomineret ved Kantineprisen 2019. Køkkenchef Thomas Starcke og kok Kristina Kronholm har imponeret juryen med en umættelig appetit på at skabe inddragende, grønne og uhyre velsmagende måltidsoplevelser, som dagligt imponerer og inspirerer medarbejderne hos PKA.

 

Der var jubel og begejstring hos PKA, da Thomas Starcke og Kristina Kronholm tirsdag fik overrakt nyheden om, at de er nomineret til Kantineprisen 2019. Nu er de med i opløbet om titlen som Danmarks bedste kantine.

Halvt så meget kød og økologisk spisemærke i sølv

Siden januar 2018 har de i tæt samspil med PKA arbejdet på at gøre kantinen sundere. De har derfor udviklet et køkken med et økologisk spisemærke i sølv (60-90% økologi), fuld knald på alt det grønne og halvt så meget kød, der til gengæld er af en væsentlig bedre kvalitet.

Det er et fantastisk og anerkendende klap på skulderen, som Thomas og Kristina modtager fra Landbrug & Fødevarer”, fortæller Liselotte Lybæk, driftsdirektør i Meyers Kantiner, og fortsætter:

Det har været super spændende at følge med i udviklingen, der bl.a. har resulteret i en halvering af kødforbruget og et sølvmærke i økologi. Samtidig har de formået at bibeholde en brugertilfredshed på 100%, og det er vel at mærke inden for den samme økonomiske ramme. Det gør man altså kun, hvis man hver eneste dag laver fantastisk velsmagende og overraskende mad tilsmagt med uanede mængder fantasi, kreativitet og kærlighed.

En betragtning, som Tomas Frydenberg, medlemsdirektør ved PKA, er enig i:

Hver eneste dag taler vi om, hvordan niveauet stiger dagligt. Det kan jo næsten ikke lade sig gøre – men det kan det for Thomas og Kristina. De overrasker os stort set dagligt med noget nyt og spændende

En kantine der emmer af hjerterum, værtskab og inddragelse

Thomas gør en dyd ud af at inddrage medarbejderne ved PKA i sin gastronomi. Og begejstringen for velsmagende og kreativ mad er blevet så stor en del af husets puls, at Thomas er blevet en fast bestanddel af fredagsmøderne. Her inddrager han husets medarbejdere i historierne bag den kommende uges menu og sæsonaktuelle råvarer, samt giver en status på udviklingen i forbruget af grøntsager, økologi og særlige råvarer, som medarbejderne vil møde på buffeten i løbet af ugen.

Det betyder meget for mig, at husets brugere kommer så tæt på årstiden og sæsonen, som overhovedet muligt. Det er vigtigt, at de ved, hvad de spiser, og hvorfor vi bruger de råvarer, som vi gør”, fortæller Thomas.

Bæredygtighed i fokus og et tårnhøjt niveau

Det er 16. år i træk, at Landbrug & Fødevarer uddeler prisen, og år for år oplever de, at kravene til kantinekøkkenerne bliver flere og flere, samtidig med at det gastronomiske niveau konstant rykker sig.

I en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer udtaler Lone Marie Eriksen, der er repræsentant i juryen:

Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, der stilles nye krav til køkkenerne om bæredygtighed og en grønnere retning samtidig med, at det høje kulinariske niveau opretholdes, og de spisende gæster føler sig i centrum”.

Blandt de bedste – tre år i træk

Det er tredje år i træk, at Meyers Kantiner er med i opløbet til at blive Danmarks bedste kantine. I 2017 vandt vores kantine ved advokatfirmaet Bech-Bruun kantineprisen, og sidste år var det vores kantine ved Novo Nordisk H6, der var blandt de tre finalister.

Meyers Kantiner har i vundet kantineprisen 3 gange – i 2010, 2013 og 2017

Prisen overrækkes på Fødevaredagen

Vinderen offentliggøres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 24. september på Hindsgavl Slot i Middelfart.

  • Om Meyers kantiner

    Meyers Kantiner

    Med Meyers Kantiner får I jeres eget køkken. Et sted, som hver dag serverer spændende hverdagsmad, der kildrer smagsløgene og giver fornyet energi. Vi er med hele vejen rundt og kan dække alle jeres forplejningsbehov morgen, middag og aften.

    Læs mere om Meyers Kantiner