Kanelbollens dag

I Sverige fejres "Kanelbollens dag" hvert år 4. oktober. I Meyers bagerier, Meyers Deli og Ofelia i Skuespillerhuset tager vi også del i løjerne, når vi på søndag bager rigeligt med kanelsnurrer og sælger 2 for 40 kr. hele dagen.

De særlige kanelsnurrer

Du kan næppe sige Meyers Bageri uden også at sige kanelsnurre. De svulmende, bløde snurrer har siden den spæde begyndelse været en del af sortimentet i butikkerne og folk kommer langvejs fra for at få fingrene i det kanelfyldte bagværk. Og hvad er det så, der gør kanelsnurren så særlig? Det er i grunden en hvedebolle med smør og kardemomme, men hvor den særlige snoning giver en helt speciel sprød og saftig bolle hvor remoncen karamelliserer let. 

Herunder kan du læse endnu mere om de små-legendariske kanelsnurre, når vi giver dig opskriften og klæder dig på til at arbejde med de smørfyldte bløddeje, ligesom du kan se videoen og få snurrekunsten til at sidde lige i skabet. 

Find vej til vores bagerier her. 

 • Fejr kanelbollens dag derhjemme

  Opskrift på kanelsnurren

  Bag dine egne kanelsnurre

  De lange æltetider er alfa og omega for at opnå et godt resultat. Men det er alle strabadserne værd, når du kan hive en pladefuld lune snurre ud af ovnen.

  Få opskriften

Kanelsnurrens oprindelse

De norske kanelboller skylder vi Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom. Siden Claus Meyer første gang smagte dem i forbindelse med en madkonference i Jotunheimen har han ikke kunnet spise noget som helst, der smagte af kanel uden at tænke på Mortens snurrer.
Hemmeligheden er dels hvededejen, der får sukker og smør så hatten passer, dels æltningen, snoningen og bollernes størrelse. Billedet taler vel for sig selv. Det vi har her er boller, der får barnet frem i selv de mest forhærdede voksne.

Søndag d. 4. oktober kan du lægge vejen forbi et af vores bagerier, Meyers Deli eller Ofelia i Skuespillerhuset og snuppe et par af vores kanelsnurrer med hjem. Her er de sat ned til 2 for 40 kr.

Kunsten at arbejde med bløddej

1. Vej ingredienserne af, og lad dem få stuetemperatur
2. Bland ingredienserne, og ælt dejen glat og blank
3. Tilsæt smør, og ælt dejen færdig
4. Lad dejen hvile
5. Form dejen, og lad den hæve
6. Bag dejen

Med Type-00-mel

Bag dine egne kanelsnurre

 • Økologisk mel

  Type-00 hvedemel

  Det gode bagværk starter med det gode mel

  Vi har udviklet en serie af økologiske mel-typer, som du kan bruge til dine bageprojekter derhjemme. Type 00, som er den danske oversættelse af Italiens Tipo 00, er betegnelsen for det fineste formalede mel med et højt proteinindhold. De teknisk gode kvaliteter ved melet resulterer i en meget smidig og silkeblød dej, som er let at arbejde med og som hæver flot op ved bagning.
  Det høje proteinindhold og fine formaling giver et forrygende mel med gode bage-egenskaber, som er særlig velegnet til kager, bløddeje.
  Find melet i Meyers Deli, Meyers Bagerier og i Coops butikker landet over.

  Læs mere

Bage-nørderi

Indimellem får de fleste af os en ustyrlig trang til en duftende kanelsnurre, en blød og saftig tebolle eller et stykke kanelbrød med en remonce af marcipan og kanel, der bare smelter på tungen. Bløddeje eller smørdeje, som vi bruger til det bløde brød, er fornøjelige at arbejde med. Det sidste, du ælter ind i dejen, er smørret, og når dejen så har hvilet, skal den udrulles, foldes og formes til det bagværk, du vil lave. 

Gær

I bløddejene bruger vi mere gær end i vores andre deje, og da vi kun bruger almindeligt hvedemel, behøver hævetiden ikke at være særlig lang. Imidlertid er en lidt længere hævetid end sædvanligt med til at give hveder, ambrosia og kringle den fyldige, sødmefulde smag, som får børn til at bede om et stykke mere og voksne til at spørge om opskriften. Og så kan du endvidere forberede dejen, dagen før du skal bruge den.

Smør

Smør giver først og fremmest en fantastisk smag til dit bagværk og bidrager til en smuk, gylden farve. Men det er også med til, at du får et mørt og saftigt bagværk. 

Lav rigeligt!

Hvis du skal lave en kæmpeportion kanelsnurrer til en festlig anledning, kan du ælte og forme snurrerne dagen i forvejen, og lade dem stå i køleskabet natten over. Tag dem ud af køleskabet, og lad dem hæve færdig på køkkenbordet, inden du bager dem. Du kan også fryse de ubagte kanelsnurrer ned, hvis du gerne vil lave dem længere tid i forvejen eller bare have dem på lager.

 • Besøg Meyers Madhus

  Kom på bagekursus

  Lær at bage kanelsnurre og andet bagværk

  På kurset indfører vi dig i hemmelighederne bag godt brød: Langtidshævning, betydningen af forholdet mellem vand og mel, brugen af surdej i bagning og vigtigheden af at bage ved den rette temperatur blandt meget andet.
  Du lærer kort sagt alt, hvad der skal til, for at du kan hæve dit bageniveau og din bageglæde betragteligt. Desuden vil du lære at bage Meyers mørke rugbrød af 100 % rug, fuldkornsbrød og de kanelsnurrer, som nærmest har fået signaturstatus i vores bagerier.

  Læs mere om kurset

Vidste du, at der findes flere forskellige slags kanel? Der skelnes primært mellem to typer kanel: kassiakanel og ægte kanel. Kumarinindholdet i kassiakanel er langt højere end i ægte kanel (også kaldet Ceylon-kanel), der kun indeholder meget lidt kumarin.