Ramadanrouladen er tilbage

For 3 år siden rakte sangeren Isam B ud til Claus Meyer for at høre om de sammen, i anledning af muslimernes fastemåned, kunne skabe en kage, der smagte af ”Ramadan i København. Der kom en Ramadanroulade ud af samtalerne, og den er nu ved at udvikle sig til en tradition i vores bagerier. Ramadanrouladen er tilbage på hylden fra tirsdag 14. marts.

En fejring af fællesskabet og en ny kagetradition

I Meyers er vi med, fordi det mere end nogensinde er vigtigt at hylde samhørigheden på tværs af kulturelle og religiøse skel. Med ramadanrouladen sætter vi ikke kun en ny kage på hylden for en stund, vi håber også at bidrage til at forme en ny dansk kagetradition, der fejrer en tid, der betyder det samme for muslimer, som julen betyder for de fleste kristne danskere. Det er på sin vis bare en kage, men en kage kan også betyde nysgerrighed, anerkendelse og repræsentation.

En dansk kageklassiker med duften fra varmere himmelstrøg

Det er Nina Aastrup, konditor i Meyers Bageri, der har udviklet årets udgave af rouladen i tæt samarbejde med Isam og Claus. Resultatet er en kage, der smager af her og nu, men som med sine varme krydderier, granatæble og daddelpuré refererer til fremmede himmelstrøg. Rouladen er rullet af en sprød fragilité-bund af marcipan og sesam og fyldt med mælkechokoladesmørcreme. Kagen kan fås indtil Ramadanen slutter.

Isam B synger kagen ind

Er du i nærheden af Nørrebro, kan du lørdag 25. marts opleve en minikoncert med Isam B foran vores bageri i Jægersborggade. Det er kl. 12, og alle er velkomne.

 

 • Smag

  Ramadanrouladen er tilbage

  Fakta

  - Ramadankagen rækker til 6-8 personer og koster 165 kroner. Portionstørrelse koster 35 kroner.
  - Kagen sælges i Meyers bagerier, i Isam B’s families kaffebar Cafe au Leg på Borups alle 3 i København og hos søstrene Jamila og Khadija i deres marokkanske café South Harbour Café på Hørdumsgade 1 i Sydhavnen, kun frem til og med d. 24. april, hvor Ramadanen slutter.
  - Når der er udsolgt, lover vi at bage flere, og du kan også forudbestille ved at kontakte vores bagerier.

  Se opskriften