Kanelbollens dag

I Sverige fejres "Kanelbollens dag" hvert år 4. oktober. I Meyers tager vi også del i løjerne, når vi på onsdag bager rigeligt med kanelsnurrer og sælger 1 stk. snurre for 25 kr. i vores bagerier hele dagen.

De særlige kanelsnurrer

Du kan næppe sige Meyers Bageri uden også at sige kanelsnurre. De bløde snurrer har siden den spæde begyndelse været en del af sortimentet i butikkerne og folk kommer langvejs fra for at få fingrene i det kanelfyldte bagværk. Og hvad er det så, der gør kanelsnurren så særlig? Det er i grunden en hvedebolle med smør og kardemomme, men hvor den særlige snoning giver en helt speciel sprød og saftig bolle, hvor remoncen karamelliserer let. 

Herunder kan du læse endnu mere om de små-legendariske kanelsnurrer, når vi giver dig opskriften og klæder dig på til at arbejde med de smørfyldte bløddeje, ligesom du kan se videoen og få snurrekunsten til at sidde lige i skabet. 

Find vej til vores bagerier her. 

 • Fejr Kanelsnurrens dag

  Kanelsnurreklippekort

  Klippekort til 10 snurrer

  Er du også så vild med snurrerne, at du har lyst til at fejre dagen hver dag? Vi giver dig muligheden for at forlænge fejringen, for onsdag d. 4. oktober kan du i alle bagerierne købe et kanelsnurreklippekort til 10 kanelsnurrer for 250 kr.

Kanelsnurrens oprindelse

De norske kanelboller skylder vi Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom. Siden Claus Meyer første gang smagte dem i forbindelse med en madkonference i Jotunheimen, har han ikke kunnet spise noget som helst, der smagte af kanel uden at tænke på Mortens snurrer.


Hemmeligheden er dels hvededejen, der får sukker og smør så hatten passer, dels æltningen, snoningen og bollernes størrelse. Billedet taler vel for sig selv. Det vi har her er boller, der får barnet frem i selv de mest forhærdede voksne.

 • Fejr kanelbollens dag derhjemme

  Opskrift på kanelsnurrer

  Bag dine egne kanelsnurrer

  De lange æltetider er alfa og omega for at opnå et godt resultat. Men det er alle strabadserne værd, når du kan hive en pladefuld lune snurrer ud af ovnen.

  Få opskriften

Kunsten at arbejde med bløddej

1. Vej ingredienserne af, og lad dem få stuetemperatur
2. Bland ingredienserne, og ælt dejen glat og blank
3. Tilsæt smør, og ælt dejen færdig
4. Lad dejen hvile
5. Form dejen, og lad den hæve
6. Bag dejen

Med Type-00-mel

Bag dine egne kanelsnurrer

Bage-nørderi

Indimellem får de fleste af os en ustyrlig trang til en duftende kanelsnurre, en blød og saftig tebolle eller et stykke kanelbrød med en remonce af marcipan og kanel, der bare smelter på tungen. Bløddeje eller smørdeje, som vi bruger til det bløde brød, er fornøjelige at arbejde med. Det sidste, du ælter ind i dejen, er smørret, og når dejen så har hvilet, skal den udrulles, foldes og formes til det bagværk, du vil lave. 

Gær

I bløddejene bruger vi mere gær end i vores andre deje, og da vi kun bruger almindeligt hvedemel, behøver hævetiden ikke at være særlig lang. Imidlertid er en lidt længere hævetid end sædvanligt med til at give hveder, ambrosia og kringle den fyldige, sødmefulde smag, som får børn til at bede om et stykke mere og voksne til at spørge om opskriften. Og så kan du endvidere forberede dejen dagen før, du skal bruge den.

Smør

Smør giver først og fremmest en fantastisk smag til dit bagværk og bidrager til en smuk, gylden farve. Men det er også med til, at du får et mørt og saftigt bagværk. 

Lav rigeligt!

Hvis du skal lave en kæmpeportion kanelsnurrer til en festlig anledning, kan du ælte og forme snurrerne dagen i forvejen, og lade dem stå i køleskabet natten over. Tag dem ud af køleskabet og lad dem hæve færdig på køkkenbordet, inden du bager dem. Du kan også fryse de ubagte kanelsnurrer ned, hvis du gerne vil lave dem længere tid i forvejen eller bare have dem på lager.

 • Økologisk mel

  Type-00 hvedemel

  Det gode bagværk starter med det gode mel

  Vi har udviklet en serie af økologiske mel-typer, som du kan bruge til dine bageprojekter derhjemme. Type 00, som er den danske oversættelse af Italiens Tipo 00, er betegnelsen for det fineste formalede mel med et højt proteinindhold.

  De teknisk gode kvaliteter ved melet resulterer i en meget smidig og silkeblød dej, som er let at arbejde med og som hæver flot op ved bagning. Det høje proteinindhold og fine formaling giver et forrygende mel med gode bage-egenskaber, som er særlig velegnet til kager, bløddeje.

  Find melet i Meyers Bagerier og i Coops butikker landet over.

  Læs mere
 • Kanelsnurrer på Q8

  Få en snurre med på vejen

  Der på kanelsnurrens dag en særlig pris på 15 kr. på alle snurrer: Klassisk kanelsnurre, sommersnurre og efterårssnurre.

  Vælg mellem:

  Klassisk kanelsnurre:
  Håndsnurret med remonce af smør, kardemomme og kanel

  Sommersnurre:
  Håndsnurret med jordbær og citron, penslet med hyldeblomstsirup

  Nyhed: Efterårssnurre
  Håndsnurret med økologiske overskudsæbler fra Fejø, smagt til med kardemomme og penslet med æblesirup

Vidste du, at der findes flere forskellige slags kanel? Der skelnes primært mellem to typer kanel: kassiakanel og ægte kanel. Kumarinindholdet i kassiakanel er langt højere end i ægte kanel (også kaldet Ceylon-kanel), der kun indeholder meget lidt kumarin.

 • Besøg Meyers Madhus

  Kom på bagekursus

  Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk

  På kurset indfører vi dig i hemmelighederne bag godt brød: Langtidshævning, betydningen af forholdet mellem vand og mel, brugen af surdej i bagning og vigtigheden af at bage ved den rette temperatur blandt meget andet. Du lærer kort sagt alt, hvad der skal til, for at du kan hæve dit bageniveau og din bageglæde betragteligt. Desuden vil du lære at bage Meyers mørke rugbrød af 100 % rug, fuldkornsbrød og de kanelsnurrer, som nærmest har fået signaturstatus i vores bagerier.

  Læs mere om kurset