PÅSKE

Foråret og påsken er på vej. Solen luner på næsen, vintergækkerne titter op i havebedet, og snart er det påske. Der er optimisme og lys forude og alt mulig grund til at samle de nærmeste til påskefrokost i haven, i sommerhuset, på terrassen eller omkring spisebordet derhjemme. Vi har udviklet to forskellige menuer – klassisk eller vegetarisk – som leveres direkte til dørtrinnet klar til de sidste, nemme køkkentouches inden servering.

 • Den klassiske

  Påskefrokost

  265,- pr. person

  Vi holder traditionerne i hævd, for der er både marinerede sild, de første grønne asparges og hjemmebagte tarteletter med frilandskylling på årets påskemenu.
  Du kan være sikker på at kunne dække et overdådigt frokostbord i påskedagene, der både syner og smager af forår og lyse tider.

  Bestil menu
 • Den vegetariske

  Vegetarisk påskefrokost

  265,- pr. person

  Kald familien sammen til påskefrokost og overrask med en velsmagende, vegetarisk påskefrokost. Vi har givet de gode gamle klassikere en kærlig, grøn opdatering, så I kan samles om saftige urtedeller, terrine af forårets grøntsager, smilende æg og syltede sager side om side med hjemmebagt brød og pisket smør.

  Bestil menu
 • Tilvalg til påskemenuen

  Se vores udvalg

  Synes du heller ikke, man kan sige påske uden også at sige lam, ostebord og chokoladeæg?

  Find overblikket her
 • Sæsonens råvarer

  Intet siger forår og lysere tider mere end sprøde asparges, rabarber, forårsgrønt og de spæde skud af ramsløg

 • Minimal forberedelse

  Du blot skal sørge for at opvarme retterne og anrette inden servering

 • Leveret til døren

  Vi leverer påskefrokosten i hele landet ned til 4 personer

Påske 2022

Vejret begynder at klare op og blomsterløg kommer til live – foråret er på vej og dermed også påsken. For mange familier betyder det begyndelsen på en række hyggelige traditioner såsom at dekorere huset med påskepynt, klippe gækkebreve, gemme påske æg og ikke mindst afholdelsen af årets påskefrokost. 

Det siges, at julen varer lige til påske. Dermed er påsken bestemt det tidspunkt på året, hvor trænger til at lade foråret komme inden døre, dække bordet med påskeliljer og nyde smagen af forårets spæde grøntsager. Du spørger måske med længsel i stemmen: ”Hvornår er det påske?”, hvilket vi godt kan forstå. I 2022 falder påsken i midten af april, nærmere bestemt er påskedag i år søndag den 17. april. Påsken falder forskelligt fra år til år, da påskedag altid falder første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgnet. Af samme grund skifter datoen for fastelavn, Kristi himmelfart og pinse også fra år til år.

Nu, hvor det er på plads, hvornår du skal invitere gæster til påskefrokost, så er det også nødvendigt at vide, hvorfor vi holder påske. Den kristne påske er baseret på den jødiske påskefejring, hvor den jødiske udvandring fra Egypten mindes ved blandt andet at spise et fælles påskemåltid bestående af et ofret lam, usyrede brød og bitre urter. Der er blandt andet herfra, at mange af os i dag mener, at lam hører sig til på en påskefrokostmenu.
Den kristne påske adskiller sig fra den jødiske påske ved at se Jesu død og opstandelse som tegn på Guds frelse. Palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskedag er helligdagene i påsken, som de fleste har styr på og ofte også en af de dage, hvor påsketraditioner holdes i hævd, og der inviteres til frokost med skønne forårsretter og påskemad.

Mad ud af huset til påske

Hvad end du har påsketraditioner eller ej, så synes vi, at det er vigtigt at værne om gode relationer og samles med venner og familie over det gode måltid. En middag med dejlig påskemad i solens begyndende varme er uden tvivl en god anledning til netop dette, hvor forårets bedste råvarer spiller hovedrollen i påskemenuen. Fyld påskebordet med blandt andet sprøde, milde asparges, danske rabarber, sild med smilende æg, lakserillette og selvfølgelig godt brød bagt på surdej.

Idéer til påsken

Imellem karrysild, påske lam og påske dessert kan I slå mave med diverse påskelege. Gå på jagt i haven efter påske æg, eller vær kreativ med at puste æg. Prøv også at mal påske æg, så de kan indgå som dekorativ pynt på et smukt dækket middagsbord, og danne ramme om et lækkert påskebord, hvad end det er en klassisk eller vegansk påskefrokost.

Ud over at påsken byder på en traditionel påskemiddag, så følger helligdagene også med, hvor familien har mulighed for, at lade dagene stå i familiens tegn. Problemet kan hermed opstå, når man hvert år skal tænke kreativt og finde på nu, sjove og spændende aktiviteter. Derfor har vi samlet gode idéer til en kreativ og hyggelig påske. 

Fold din kreative side ud og lav et gækkebrev, hvor du med flotte forårsfarver kan bidrage til påskestemningen. Til sidst kan du finde et digt og skrive din navn med prikker og sende det med en fin påskelilje i kuverten.

Lav din egen påskepynt til bordet ud fra dine kreative evner eller find inspiration i flere DIY fra internettet. Pust og mal dine æg i forårenes farver, med påskekyllinger eller påskeliljer. Eller hvad med en udvidet version af æggejagt? Skriv på dine æg og læg dem ud i haven. Lad æggene lede til gåder og giv dine ægge jæger lidt udfordring, før de når til ægge skatten. 

Pynt en flot kage, med æg, forårsfarver og chokolade pynt du selv laver. Det er kun fantasien, som sætter grænser. 

Påskemad til levering i hele landet

I 2022 leveres Meyers påskefrokost til hele landet. Vores kokke har gentænkt en traditionel påskefrokost, så du vil finde genkendelige elementer, men også opleve nye smage til påskemenuen. Vores retter laves altid med udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer og med tanke på miljø, dyrevelfærd og økologi. Det bidrager, efter vores mening, til den bedste helhedsoplevelse, hvis du bestiller påskefrokost ud af huset og markerer, at det for alvor er forår.