BAG OM SPELTMEL

Speltmel giver aromatisk og velsmagende brød. Det er den mest kendte sort af de gamle arter; enkorn, emmer og spelt. Spelt har et højt protein og vitaminindhold, men glutenstrukturen er knap så hårdfør og mindre elastisk end i almindelig hvede. Når du ælter en speltdej, skal du derfor passe på, at du ikke ælter dejen for kraftigt og for længe, for så bliver dejen blød og slap.

Anvendelse

Bag saftige fuldkornsbrød med speltmel. Speltmel er godt til brød der skal bages i form.

Stenformalert fuldkornsmel er længere tid om at optage væske end fint mel og er derfor godt at blande med finere hvedet.

Økologisk speltmel. Fuldkorn. Malet på stenkværn.
Indeholder alle kornet naturlige bestanddele - intet er sigtet fra.

Indhold: 1 kg

Kvickly, SuperBrugsen, Irma, Fakta og på coop.dk

Se opskrifter med speltmel her