Tilbage til opskrifter

Urte-iste med hybenrosesirup

Pluk de nyudsprungne hyben og lav en dejlig sirup, som du kan blande med din yndlingsurtete eller danskvand, en sommerdrik udover det sædvanlige. Hyben kan plukkes langs vandet i juni til august, så hvis du kommer forbi en hybenbusk, så pluk fire eller ti hybenrose hoveder med hjem, og forsøg dig med en sirup.

Bestil Meyers Måltidskasse og få aftensmad leveret lige til døren - færdiglavet af sæsonens bedste råvarer.

Se ugens menu og bestil nu

Sådan gør du

Hybenrosesirup

Kom sukker og vand i en gryde, og lad det koge, til sukkeret er opløst. Tilsæt de plukkede rosenblade, og tag gryden af varmen. Lad siruppen køle af, og smag til med citronsaft.

Hæld siruppen på et rent patentglas, og lad siruppen trække i 12 timer inden brug. Du kan sigte siruppen, eller lade de smukke blade være i.

Siruppen kan holde sig 2-3 måneder i køleskabet.

Te

Bryg en god stærk urtete, lad teen trække i 7 minutter.

Smag teen til med rosensirup i et ca. 1-4 blandingsforhold. Hold evt. lidt te tilbage, så du kan justere, hvis den bliver for sød.

Smag evt. til med mere citronsaft og server med isterninger.

Ingredienser

Hybenrosesirup

200 g sukker
2 ½ dl vand
4 hybenrose hoveder
2 spsk citronsaft

Te

1 spsk urtete
½ liter vand
isterninger