Tilbage til opskrifter

Syltet græskar

Græskar forvandles til lækre, syltede græskar med løg og lauerbærblade. Perfekt tilbehør til alle slags gryderetter. Skær græskarret i skiver dagen i forvejen og lad dem trække i salt i 12 timer i køleskabet. Dagen efter kan du på ingen tid lave de syltede græskar klar, som kan holde sig i en tætlukket beholder i helt op til 6 måneder.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Dag 1

Skræl og flæk græskarrene, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i skiver, kom dem i en skål, og drys dem med groft salt. Lad græskarret trække i 12 timer i køleskabet.

Dag 2

Tør græskarskiverne fri for salt, og læg dem i skoldede sylteglas, og kom grofthakkede skalotteløg, peberrod og krydderier ned imellem skiverne. Kog eddike, sukker og vand op, og hæld den kogende lage ned over græskarskiverne i sylteglassene. Luk glassene til, og lad græskarrene trække i køleskabet eller i en kølig kælder i ca. 1 uge, inden de spises til kogt, stegt eller braiseret kød og fjerkræ eller som surt til pålæg. De syltede græskar kan holde sig i 6 måneder, hvis de opbevares i køleskabet.

Ingredienser

2 græskar f.eks. butternut squash eller hokkaido
100 g groft salt
100 g skalotteløg
10 g peberrod i skiver
5 laurbærblade
2 tsk hele sorte tørrede peberkorn
2 tsk sennepskorn
2 l cidereddike
1 kg sukker
1 l vand