Tilbage til opskrifter

Syltet græskar

Græskar forvandles til lækre, syltede græskar med løg og lauerbærblade. Perfekt tilbehør til alle slags gryderetter. Skær græskarret i skiver dagen i forvejen og lad dem trække i salt i 12 timer i køleskabet. Dagen efter kan du på ingen tid lave de syltede græskar klar, som kan holde sig i en tætlukket beholder i helt op til 6 måneder.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Dag 1

Skræl og flæk græskarrene, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i skiver, kom dem i en skål, og drys dem med groft salt. Lad græskarret trække i 12 timer i køleskabet.

Dag 2

Tør græskarskiverne fri for salt, og læg dem i skoldede sylteglas, og kom grofthakkede skalotteløg, peberrod og krydderier ned imellem skiverne. Kog eddike, sukker og vand op, og hæld den kogende lage ned over græskarskiverne i sylteglassene. Luk glassene til, og lad græskarrene trække i køleskabet eller i en kølig kælder i ca. 1 uge, inden de spises til kogt, stegt eller braiseret kød og fjerkræ eller som surt til pålæg. De syltede græskar kan holde sig i 6 måneder, hvis de opbevares i køleskabet.

Ingredienser

2 græskar f.eks. butternut squash eller hokkaido
100 g groft salt
100 g skalotteløg
10 g peberrod i skiver
5 laurbærblade
2 tsk hele sorte tørrede peberkorn
2 tsk sennepskorn
2 l cidereddike
1 kg sukker
1 l vand