Tilbage til opskrifter

Små mandel-appelsinkager med olivenolie og krydderier

Kagen her er nordafrikansk inspireret og får en ekstra intens smag og en dejlig saftighed, når den suger en aromatisk citrusmarinade til sig efter bagning. Den vil være rigtig god med et glas hvid gløgg til. 

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Kagedej

Riv skallen af citrusfrugterne – sørg for kun at få den orange og gule del med. Gem frugterne til marinaden.

Kom brød, sukker, mandler, bagepulver og den fintrevne citrusskal i en foodprocessor, og kør, indtil det er godt blandet og findelt. Tilsæt et æg ad gangen, mens maskinen kører, og hæld dernæst olivenolien i lidt efter lidt, indtil dejen har samlet sig. Hæld med det samme dejen i små, olivenoliesmurte muffinforme, og bag kagerne ved 190°, indtil de er lysebrune – det tager ca. 20-25 minutter. Lad kagerne køle af i formene.

Citrusmarinade

Pres saften af citrusfrugterne, og hæld den i en kasserolle sammen med rørsukker, stjerneanis, nelliker og allehånde, og kog det ind til den halve mængde.

Prik de bagte, afkølede kager med en gaffel, og hæld den varme marinade igennem en fintmasket si ud over kagerne, så du sigter krydderierne fra.

Lad kagerne trække og køle af, inden du løfter dem op af formene og serverer dem – evt. med et lille ekstra drys fintrevet appelsinskal.

Ingredienser

Kagedej

skal af 2 usprøjtede appelsiner
skal af 1 usprøjtet citron
45 g daggammelt lyst brød
200 g sukker
100 g mandler
1 tsk bagepulver
4 æg
180 ml olivenolie

Citrusmarinade

saft af 2 appelsiner
saft af 1 citron
80 g rørsukker
2 stjerneanis
10 nelliker
5 allehåndebær

Find opskriften i Meyers jul