Tilbage til opskrifter

Rød bønnepuré med peberfrugter, løg, tomat og oregano

Den flotte røde farve matches af en mild og dyb smag. Perfekt som dip til godt brød eller som sandwich-spread.

Sådan gør du

Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand i 75-80 minutter. Gem 1 dl af kogevandet, og hæld resten fra. Lad bønnerne køle ned til stuetemperatur.

Hak løg, hvidløg og peberfrugt groft, og rist dem i lidt vindruekerneolie, til løgene er glasklare. Tilsæt oregano og flåede tomater, og kog uden låg ved svag varme i 30 minutter, til løg og peberfrugt er helt møre, og væden er kogt godt ind. Køl ned til stuetemperatur.

Kom bønner og sovs i en blender, tilsæt olivenolie, yoghurt, revet hvidløg og citronsaft. Blend i 2-3 minutter til en jævn puré. Smag til med salt og peber.

Ingredienser

175 g tørrede kidneybønner
1 løg
1 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 tsk tørret oregano
150 g flåede tomater
½ dl vindruekerneolie
½ dl olivenolie
½ dl yoghurt
½ fed hvidløg til du skal blende
4 spsk citronsaft
Salt og peber

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her