Tilbage til opskrifter

Rød bønnepuré med peberfrugter, løg, tomat og oregano

Den flotte røde farve matches af en mild og dyb smag. Perfekt som dip til godt brød eller som sandwich-spread.

Sådan gør du

Hvis du bruger tørrede bønner: Udblød dem i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra, og kog bønnerne møre i rigeligt letsaltet vand i 75-80 minutter. Gem 1 dl af kogevandet, og hæld resten fra. Lad bønnerne køle ned til stuetemperatur.

Hvis du bruger bønner fra dåse: Dræn og skyl 2 dåser kidneybønner grundigt, og lad dem dryppe af. Brug dem direkte i opskriften sammen med ca. 1 dl vand.

Hak løg, hvidløg og peberfrugt groft, og rist dem i lidt vindruekerneolie, til løgene er glasklare. Tilsæt oregano og flåede tomater, og kog uden låg ved svag varme i 30 minutter, til løg og peberfrugt er helt møre, og væden er kogt godt ind. Køl ned til stuetemperatur.

Kom bønner og sovs i en blender, tilsæt olivenolie, yoghurt, revet hvidløg og citronsaft. Blend i 2-3 minutter til en jævn puré. Smag til med salt og peber.

Ingredienser

175 g tørrede kidneybønner eller 2 dåser kidney bønner fra Øland
1 løg
1 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 tsk tørret oregano
150 g flåede tomater
½ dl vindruekerneolie
½ dl olivenolie
½ dl yoghurt
½ fed hvidløg til du skal blende
4 spsk citronsaft
Salt og peber

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her