Sådan gør du
Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand i 75-80 minutter. Gem 1 dl af kogevandet, og hæld resten fra. Lad bønnerne køle ned til stuetemperatur.
Hak løg, hvidløg og peberfrugt groft, og rist dem i lidt vindruekerneolie, til løgene er glasklare. Tilsæt oregano og flåede tomater, og kog uden låg ved svag varme i 30 minutter, til løg og peberfrugt er helt møre, og væden er kogt godt ind. Køl ned til stuetemperatur.
Kom bønner og sovs i en blender, tilsæt olivenolie, yoghurt, revet hvidløg og citronsaft. Blend i 2-3 minutter til en jævn puré. Smag til med salt og peber.
Ingredienser
175 g tørrede kidneybønner
1 løg
1 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 tsk tørret oregano
150 g flåede tomater
½ dl vindruekerneolie
½ dl olivenolie
½ dl yoghurt
½ fed hvidløg til du skal blende
4 spsk citronsaft
Salt og peber