Sådan gør du
Pommes frites
Skrub kartoflerne rene for jordrester. Bag dem i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter.
Mas dem flade, lige når de er kommet ud af ovnen. Køl dem ned til stuetemperatur. Imens kan du lave persillecremen.
Varm frituren op til 175°, friter kartoflerne, til de gyldne og sprøde og server med det samme.
Persillecreme
Blend den skyllede persille og olien helt grøn i en høj blender, køl olien ned i køleskabet.
Rør æggeblommer med salt, sennep og æbleeddike godt sammen. Pisk en mayonnaise ved at tilsætte den grønne olie lidt efter lidt.
Rør rygeosten ud i mayonnaisen; man kan med fordel blende den glat.
Smag til med salt, sukker og peber, juster eventuelt med lidt æbleeddike.
Ingredienser
Pommes frites
800 g kartofler i medium størrelse
smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
havsalt
Persillecreme
50 g bredbladet persille
2 dl smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
½ tsk salt
3 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
2 spsk æbleeddike
75 g rygeost
lidt sukker