Tilbage til opskrifter

Pommes frites med persillemayo

Forsøg dig med hjemmelavede pommes frites, med et lille tvist. Her bruges mellemstore kartofler, der bages og mases flade, inden de friteres i brandvarm olie, og serveres med en smuk grøn persillemayo.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Pommes frites

Skrub kartoflerne rene for jordrester. Bag dem i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter.

Mas dem flade, lige når de er kommet ud af ovnen. Køl dem ned til stuetemperatur. Imens kan du lave persillecremen.

Varm frituren op til 175°, friter kartoflerne, til de gyldne og sprøde og server med det samme.

Persillecreme

Blend den skyllede persille og olien helt grøn i en høj blender, køl olien ned i køleskabet.

Rør æggeblommer med salt, sennep og æbleeddike godt sammen. Pisk en mayonnaise ved at tilsætte den grønne olie lidt efter lidt.

Rør rygeosten ud i mayonnaisen; man kan med fordel blende den glat.

Smag til med salt, sukker og peber, juster eventuelt med lidt æbleeddike.

Ingredienser

Pommes frites

800 g kartofler i medium størrelse
smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
havsalt

Persillecreme

50 g bredbladet persille
2 dl smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
½ tsk salt
3 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
2 spsk æbleeddike
75 g rygeost
lidt sukker