Tilbage til opskrifter

Pommes frites med persillemayo

Forsøg dig med hjemmelavede pommes frites, med et lille tvist. Her bruges mellemstore kartofler, der bages og mases flade, inden de friteres i brandvarm olie, og serveres med en smuk grøn persillemayo.

Sådan gør du

Pommes frites

Skrub kartoflerne rene for jordrester. Bag dem i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter.

Mas dem flade, lige når de er kommet ud af ovnen. Køl dem ned til stuetemperatur. Imens kan du lave persillecremen.

Varm frituren op til 175°, friter kartoflerne, til de gyldne og sprøde og server med det samme.

Persillecreme

Blend den skyllede persille og olien helt grøn i en høj blender, køl olien ned i køleskabet.

Rør æggeblommer med salt, sennep og æbleeddike godt sammen. Pisk en mayonnaise ved at tilsætte den grønne olie lidt efter lidt.

Rør rygeosten ud i mayonnaisen; man kan med fordel blende den glat.

Smag til med salt, sukker og peber, juster eventuelt med lidt æbleeddike.

Ingredienser

Pommes frites

800 g kartofler i medium størrelse
smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
havsalt

Persillecreme

50 g bredbladet persille
2 dl smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
½ tsk salt
3 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
2 spsk æbleeddike
75 g rygeost
lidt sukker