Tilbage til opskrifter

Persillerodssuppe med spinat

Suppen her får sin grønne farve fra frisk spinat, der bliver blendet i den færdige suppe til sidst. Du kan også sagtens lade spinaten og suppen være ublendet. Suppen får en dejlig dyb smag, og du kan lave den med alle rodfrugter.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skræl persillerødderne – eller skrub dem grundigt. Skær dem og løget i mindre stykker.

Kom løg og persillerødder i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og fløde, bring gryden i kog, skru ned, og lad det simre i 20-25 minutter, til persillerødderne er helt møre. Kom hakket spinat i suppen. Du kan nu lade suppen være, som den er, eller blende den med en stavblender eller i en høj blender – så får den en flot grøn farve. Smag grundigt til med salt, peber og lidt citronsaft.

Tip

Server suppen med kogt perlebyg, hvis den skal være ekstra fyldig. Spinaten kan du skifte ud med unge brændenælder, som kan plukkes fra marts til juli.

Ingredienser

3 persillerødder
1 lille løg
1 liter grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
2 håndfulde spinat
Salt og peber
citronsaft
1 håndfuld hvede- eller rugbrødscroutoner

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her