Tilbage til opskrifter

Orange-chokoladekage

  • Orange chokoladekage

Det her er en skøn, tæt og svinagtig dessertchokoladekage, der demonstrerer, at appelsinens aroma og mørk chokolade kan få det allerbedste frem i hinanden.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175° ved varmluft.

Smør springformen med smør, drys den med mel, og stil den til side.

Hak chokoladen groft, kom den i en skål sammen med smørret, og smelt det over vandbad. Rør jævnligt, så du får en lækker sammenhængende og skinnende blanding.

Kom æggeblommer og 200 g af rørsukkeret i en skål, og pisk det skummende. Pisk den smeltede chokolade/smørblanding i. Tilsæt mandelmel, orangemarmelade samt piskefløde, og bland dejen godt sammen.

Pisk æggehviderne i en skål, til de er skummende. Tilsæt langsomt de sidste 50 g rørsukker, og pisk, til hviderne er stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i den smurte springform.

Bag kagen i 40–50 minutter, eller indtil den har sat sig – den bliver aldrig helt fast. Stik evt. en kødnål eller en strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. Gør der det, skal kagen bage lidt længere.

Lad kagen køle lidt af i formen, og server den lun i første omgang. Kagen er nu også dejlig dagen efter.

Tip

Du kan lave din egen appelsinmarmelade ved at koge hele økologiske appelsiner i vand i 30 minutter. Herefter kasserer du kogevandet, blender appelsinerne, og koger dem til appelsinmarmelade med sukker i forholdet 1:1.

Ingredienser

Kagedej

350 g mørk chokolade 66%
200 g smør
7 æggeblommer
250 g lyst rørsukker
250 g mandelmel eller finthakkede smuttede mandler
1 dl bitter orangemarmelade
½ dl piskefløde
7 æggehvider
lidt smør og hvedemel til formen

Øvrigt

1 springform (ca. 24 cm i diameter)

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her