Tilbage til opskrifter

Omelet med bacon og tomat

Omeletten er altid en sikker vinder, for det er både nemt og særdeles velsmagende mad. Og så kan den varieres og tilsmages præcis, som du bedst kan lide det og er god både til brunchen og frokostbordet.

Sådan gør du

Skær baconen ud i små tern, og steg dem sprøde på en tør pande, så de smider lidt fedt. Læg baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Behold lidt af baconfedtet på panden, og kassér resten.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen, og hæld massen på den varme pande.

Skær tomater og mozzarella ud i tern, og fordel mozzarella og en lille håndfuld hakket tomat ud over æggemassen.

Når æggemassen begynder at sætte sig, så fold omeletten forsigtigt fra begge sider ind over tomat og mozzarella, så den bliver cigarformet.

Vend omeletten rundt, og steg den i yderligere 1-2 minut, så du er sikker på, at den er gennemvarm. Vip omeletten over på et fad, og drys med den sprøde bacon, friskhakket basilikum og resten af de friske tomater. Server omeletten med det samme, så den er helt varm og stadig blød i midten.

Ingredienser

6 skiver bacon
4 æg
1 dl letmælk
havsalt
Friskkværnet peber
2 tomater
1 kugle frisk mozzarellaost
½ bundt basilikum