Tilbage til opskrifter

Lollandske mælkeærter

Dette er en af de smukke retter fra min barndom på Lolland. Vi dryppede altid lidt af fedtet fra flæsket over suppen, og kørte et par omgange med peberkværnen.

Sådan gør du

Skrab gulerødder og kartofler, og skær dem i mindre stykker.

Bring letmælken i kog i en tykbundet gryde, kom kartoffelstykkerne i, og kog dem i ca. 10 min. Kom herefter gulerødder og ærter i, og lad retten koge i yderligere 1 min.

Jævn herefter retten med maizena rørt ud i lidt vand, og lad så retten koge igennem i nogle min., og smag derefter til med salt og peber.

Du kan både bruge røget flæsk og spæk – selv foretrækker jeg røget flæsk til mælkeærter. Uanset hvad du vælger, så steg det sprødt på en varm pande eller i ovnen.

Skyl persillen, afdryp den grundigt og hak den. Ligesom til persillesovs kan du næsten ikke komme for meget i.

Server mælkeærterne i dybe tallerkener med hakket persille over og det sprøde flæsk på en sidetallerken.

Ingredienser

300 g nye gulerødder
500 g nye kartofler
1 liter letmælk
200 g ærter (bælget vægt)
2 spsk maizena
salt og peber
16 skiver røget flæsk eller spæk
1 bundt stort persille