Sådan gør du
Skrab gulerødder og kartofler, og skær dem i mindre stykker.
Bring letmælken i kog i en tykbundet gryde, kom kartoffelstykkerne i, og kog dem i ca. 10 min. Kom herefter gulerødder og ærter i, og lad retten koge i yderligere 1 min.
Jævn herefter retten med maizena rørt ud i lidt vand, og lad så retten koge igennem i nogle min., og smag derefter til med salt og peber.
Du kan både bruge røget flæsk og spæk – selv foretrækker jeg røget flæsk til mælkeærter. Uanset hvad du vælger, så steg det sprødt på en varm pande eller i ovnen.
Skyl persillen, afdryp den grundigt og hak den. Ligesom til persillesovs kan du næsten ikke komme for meget i.
Server mælkeærterne i dybe tallerkener med hakket persille over og det sprøde flæsk på en sidetallerken.
Ingredienser
300 g nye gulerødder
500 g nye kartofler
1 liter letmælk
200 g ærter (bælget vægt)
2 spsk maizena
salt og peber
16 skiver røget flæsk eller spæk
1 bundt stort persille