Tilbage til opskrifter

Kyllingekødboller med broccolimos

Små krydrede kyllingekødboller serveres her med lækkert tilbehør, der udfordrer smagsløgene hos de mindste med en let stærk og frisk ingefærdressing og grøn broccolimos. En mild broccolipuré, smagt omhyggeligt til med surt, sødt og salt, er en rigtig god måde at introducere grøntsagen på. Prøv at vise børnene de flotte ingefærrødder hele, riv lidt, og lad dem dufte og smage den råt for usødet – hvis de tør.

Sådan gør du

Kyllingekødboller

Kom mælk i en skål, og vend raspen i, så den suger mælken til sig. Lad mælk og rasp trække i 10–12 minutter. Rør hakket kylling med salt, peber, æg, hakket basilikum, spidskommen og fintrevet citronskal. Tilsæt så rasp-mælkeblandingen, og rør godt rundt i et par min. Sæt farsen i køleskabet i 20 minutter så den kan trække og sætte sig.

Form farsen til små kødboller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne ved 170º i 5 minutter så de stadig er saftige i midten. Tag så kødbollerne ud af ovnen, og steg dem i ca. 30 sekunfrt på en varm pande – ryst panden let undervejs, så de bliver stegt flot gyldne på alle sider (dette kan undlades, hvis tiden er knap, så skal kødbollerne bare have 2 minutter mere i ovnen). Server kødbollerne med broccolimos og ingefæryoghurt (se nedenfor), samt evt. kogt korn, ris eller bulgur.

Broccolimos

Vask broccolierne, og del dem i store stykker. Alt kan bruges, også stilken, du skal bare skrælle de groveste trævler af. Bring en gryde med vand i kog, og kog broccolien i ca. 4–5 minutter. Blend broccolien med smør, citronsaft, honning, salt, peber og en lille smule af kogevandet til en jævn puré. Server den lune broccolimos til kyllingekødbollerne – den er også god som tilbehør til fisk eller som dip til brødstænger eller knækbrød. Mosen kan serveres både lun og kold.

Ingefæryoghurt

Kom yoghurten i en skål, og rør den med honning, salt, peber og friskrevet ingefær. Ingefæren kan variere lidt i styrke, så start evt. i det små. Rør så rundt i yoghurten, og lad den stå og trække 10 minutter, så ingefærsmagen trækker ud i dressingen. Smag nu på den, og tilsæt evt. ekstra ingefær. Server ingefæryoghurten til kyllingekødbollerne, eller prøv den som dip til f.eks. brødstænger, rodfrugtchips eller grøntsagstave.

Ingredienser

Kyllingekødboller

½ dl letmælk
2 spsk rasp
400 g hakket kylling 3-6%
Salt og peber
1 stort æg
5 basilikum
1 knivspids stødt spidskommen
½ usprøjtet citron
2 spsk olivenolie

Broccolimos

2 broccoli
40 g smør eller olivenolie
1 citron
1 tsk honning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Salt og peber

Ingefæryoghurt

4 dl yoghurt natural
1 tsk akaciehonning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Salt og peber
10 g revet ingefær

Tilbehør

Kogt ris eller bulgur