Sådan gør du
Hæld æblecidereddike i en gryde sammen med rørsukker, vand, salt, snittet løg, laurbærblade og nelliker, og giv det hele et kort opkog. Knus peberkornene let i en morter, og kom dem i lagen sammen med allehånde, karry og gurkemeje, og kog videre ved svag varme i 2-3 minutter.
Rør i lagen under kogningen, så sukkeret ikke karamelliserer. Stil lagen i køleskabet, indtil den er kølet helt ned. Hæld lagen over de marinerede sild, og lad dem trække i mindst 3 dage i køleskabet, for at sildene får den flotte gule farve.
Rør mayonnaisen med æblekompot, smag til med salt og peber, og justér eventuelt sødmen med lidt æblecidereddike. Skær pigeonæblerne i både og skalotteløget i fine, tynde ringe. Vend begge dele med nogle dråber olie.
Skær de yderste ca. 1½ cm af halestykket af sildene fra, hvis det virker sejt. Skær sildene i passende stykker. Servér sildene med rugbrød, æbledressing, æblesalat og brøndkarse.
Ingredienser
3 dl æblecidereddike
300 g lyst rørsukker
3 dl vand
½ tsk salt
2 løg
6 laurbærblade
10 nelliker
10 knuste sorte peberkorn
1 tsk knust allehånde
1 spsk stærk karrypulver
1 tsk gurkemeje
8 sildefileter udvandet i 10-12 timer. Alternativt marinerede sild
Desuden
3 dl mayonnaise
1 dl æblekompot
Salt og peber
2 pigeonæbler
½ bananskalotteløg
vindruekerneolie
rugbrød
brøndkarse