Tilbage til opskrifter

Karrymarinerede sild

Denne alternative karrysild har lige så meget smag som sin cremede slægtning, men er noget lettere i det. Marinaden giver selve silden en flot gul farve, og marinaden er aromatisk, let syrlig og frisk. Bemærk, at sildene skal marinere i tre døgn for at få den flotte gule farve.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Hæld æblecidereddike i en gryde sammen med rørsukker, vand, salt, snittet løg, laurbærblade og nelliker, og giv det hele et kort opkog. Knus peberkornene let i en morter, og kom dem i lagen sammen med allehånde, karry og gurkemeje, og kog videre ved svag varme i 2-3 minutter.

Rør i lagen under kogningen, så sukkeret ikke karamelliserer. Stil lagen i køleskabet, indtil den er kølet helt ned. Hæld lagen over de marinerede sild, og lad dem trække i mindst 3 dage i køleskabet, for at sildene får den flotte gule farve.

Rør mayonnaisen med æblekompot, smag til med salt og peber, og justér eventuelt sødmen med lidt æblecidereddike. Skær pigeonæblerne i både og skalotteløget i fine, tynde ringe. Vend begge dele med nogle dråber olie.

Skær de yderste ca. 1½ cm af halestykket af sildene fra, hvis det virker sejt. Skær sildene i passende stykker. Servér sildene med rugbrød, æbledressing, æblesalat og brøndkarse.

Ingredienser

3 dl æblecidereddike
300 g lyst rørsukker
3 dl vand
½ tsk salt
2 løg
6 laurbærblade
10 nelliker
10 knuste sorte peberkorn
1 tsk knust allehånde
1 spsk stærk karrypulver
1 tsk gurkemeje
8 sildefileter udvandet i 10-12 timer. Alternativt marinerede sild

Desuden

3 dl mayonnaise
1 dl æblekompot
Salt og peber
2 pigeonæbler
½ bananskalotteløg
vindruekerneolie
rugbrød
brøndkarse

Find opskriften i Meyers jul