Uforskammet lækre issandwiches af bløde kakaokager lagt sammen om vaniljeis med hakket chokolade og frisk mynte. Du kan selvfølgelig variere med andre typer af is og har du lyst til at pynte kagerne, kan du jo dyppe dem halvt i smeltet og tempereret chokolade.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kager

Forvarm ovnen til 180° varmluft. Pisk det bløde smør godt sammen med sukker. Tilsæt kornene fra vaniljen og æggene – et ad gangen – og pisk, indtil massen er glat. Sigt hvedemel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt det derefter over i smør-/æggeblandingen. Saml hurtigt dejen, og form den til en flad firkant.

Drys lidt hvedemel på dejen og på køkkenbordet, og rul dejen ud til et 2 cm tykt kvadrat på ca. 35x35 cm. Skær med en lineal 16 mindre kvadrater på hver 8,5x8,5 cm. Før disse over på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ca. 10 minutter, til de er gennembagte. Køl kagerne af på en rist.

Chokolade-mynteis

Pisk æg og rørsukker med en elpisker, til det er næsten hvidt.

Varm mælken og den ækkede, udskrabede vaniljestang og vaniljekorn op i en gryde næsten til kogepunktet. Fisk vaniljestangen op. Hæld en tredjedel af mæl- ken over i æggemassen under kraftig piskning. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden til mælken. Sæt gryden over varmen, og lad cremen legere og tykne til den måler ca. 85°, mens du hele tiden pisker.

Hæld cremen igennem en sigte over i en skål, og rør finthakkede mynteblade i. Dæk skålen med film, og sæt cremen i køleskabet i 2–3 timer, til den er helt kølet af.

Hak chokoladen fint. Tag cremen ud af køleskabet. Tilsæt øde og den finthakkede chokolade. Hæld blandingen i en ismaskine, og kør den, til den er fast. Kom derefter isen i en lufttæt beholder, og frys den, hvis ikke ismassen allerede er fast nok til at blive smurt ud mellem to kager.

Samling

Saml kagerne umiddelbart før servering. Tag isen ud af fryseren, kugl den op, og læg en iskugle imellem to kager. Klem lidt sammen, så isen fæstner sig til kagen. Glat evt. siderne med en lille paletkniv, og server straks.

Tip

Har du ikke en ismaskine, kan du fryse isblandingen i en form. Når den begynder at fryse, skal du blende den og derefter stille den tilbage i fryseren, til den får konsistens som en sorbet. Det betyder dog, at du kommer til at findele myntebladene og chokoladen i isen.

Ingredienser

Kager

180 g blødt usaltet smør
200 g sukker
kornene af 0,5 vaniljestang
2 mellemstore æg
275 g hvedemel
30 g kakaopulver
¾ tsk bagepulver
¼ tsk salt

Chokolade-mynteis

2 æggeblommer
170 g rørsukker
4 dl sødmælk
1 vaniljestang
2 spsk finthakkede mynteblade
125 g mørk chokolade - gerne Valrhona Caraïbe 66%
5 dl piskefløde eller fløde 13%

Desuden

1 ismaskine eller blender

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her

Lækre og nemme madopskrifter

Find vores bedste opskrifter til alle fire sæsoner – måned for måned, opskrifter til årets højtider og masser af god inspiration til dit eget madliv derhjemme.