Tilbage til opskrifter

Hindbærmarmelade

En hjemmelavet hindbærmarmelade der med garanti smager bedre, end den du kan købe dig til. Smør den på nybagt brød, top den på din yoghurten eller brug den som fyld i vores gammeldags fastelavnsboller.

Sådan gør du

Kom de frosne hindbær og sukker op i en tykbundet gryde. Varm hindbærblandingen forsigtigt op til det bliver en ensartet masse, uden at det koger. Skru lidt op for varmen, så hindbærblandingen forsigtigt begynder at småkoge. Kom pektin i hindbærblandingen og kog hindbærblandingen godt igennem, mens du rører rundt. Kog marmeladen ind til den begynder at tykne lidt og får marmeladestruktur. Kog marmeladen 2 minutter ekstra. Tag gryden af blusset og kom marmeladen op i en plastbeholder. Læg et stykke plastikfilm på overfladen af marmeladen, så overfladen ikke tørrer ud. Køl marmeladen helt ned til 5°, inden du bruger den.

Tip

Du kan sagtens bruge friske hindbær frem from frosne.

Ingredienser

230 g hindbær frosne
115 g sukker
6 g pektin