Tilbage til opskrifter

Havørred med agurk og rygeost

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Ørred

Tænd ovnen på 140 grader. Skær fisken i fire stykker, drys med salt og friskkværnet peber, og læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.

Kartofler

Kog kartoflerne i 8-10 minutter i saltet vand sammen med løvstikken. Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet, til de er møre. Hæld vandet fra, og hold kartoflerne lune i gryden under låg.

Rygeostcreme

Pluk bladene af dilden, og hak dem groft. Rør rygeost og letmælk sammen til en glat creme. Skyl agurken, skær den i grove terninger, og vend agurk, dild og rygeostcreme sammen. Smag til med salt og peber.

Bag fisken i den forvarmede ovn i 10-12 minutter – lige inden spisetid.

Servér den bagte havørred, lige når den kommer ud af ovnen, med kartofler, rygeostcreme og brød som tilbehør. Er der kartofler tilovers, kan de skæres i skiver til en kartoffelmad dagen efter.

Ingredienser

Ørred

500 g havørredfilet
1 tsk salt
Friskkværnet peber

Kartofler

800 g kartofler
3 løvstikke

Rygeostcreme

1 bundt dild
35 g rygeost 10%
3 dl letmælk
250 g agurk
salt og peber