Sådan gør du
Ørred
Tænd ovnen på 140 grader. Skær fisken i fire stykker, drys med salt og friskkværnet peber, og læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Kartofler
Kog kartoflerne i 8-10 minutter i saltet vand sammen med løvstikken. Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet, til de er møre. Hæld vandet fra, og hold kartoflerne lune i gryden under låg.
Rygeostcreme
Pluk bladene af dilden, og hak dem groft. Rør rygeost og letmælk sammen til en glat creme. Skyl agurken, skær den i grove terninger, og vend agurk, dild og rygeostcreme sammen. Smag til med salt og peber.
Bag fisken i den forvarmede ovn i 10-12 minutter – lige inden spisetid.
Servér den bagte havørred, lige når den kommer ud af ovnen, med kartofler, rygeostcreme og brød som tilbehør. Er der kartofler tilovers, kan de skæres i skiver til en kartoffelmad dagen efter.
Ingredienser
Ørred
500 g havørredfilet
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Kartofler
800 g kartofler
3 løvstikke
Rygeostcreme
1 bundt dild
35 g rygeost 10%
3 dl letmælk
250 g agurk
salt og peber