Sådan gør du
Barbecuesauce
Rør ketchup sammen med brun farin, æbleeddike, soyasauce, finthak- ket hvidløg, honning og paprika i en kasserolle, og kog det sammen til en tæt, tyk sauce – det tager ca. 15 minutter. Smag saucen til med salt og cayennepeber, og lad den køle af.
Svampe
Skær svampene i mindre stykker, og rist dem gyldne i lidt vindrue- kerneolie. Krydr med salt og peber.
Æggekage
Pisk æggene samen, så de har en ensartet farve. Rør stuvet grønkål med æg, bagepulver, grøntsagsbouillon og soyasauce, og krydr med lidt sort peber. Varm en pande op til middel varme – gerne en, du ved er god til at slippe, hvis du tilbereder æg på den. Hæld lidt vindruekerneolie på panden, og dernæst æggemassen, og steg i ca. 15 minutter ved lav til middel varme, indtil æggekagen er gennemvarm og har sat sig i midten.
Vend derefter æggekagen ud på en oliesmurt tallerken, og lad den glide tilbage på panden, så du har vendt den. Steg videre i 4-5 minutter på den anden side, indtil æggekagen er helt fast. Du kan evt. bruge et termometer til at tjekke, om æggekagen er færdig. Den skal være 75° i midten.
Grønkålsråkost
Vend kålen med fintsnittet rødløg, mayonnaise og citronsaft, og smag til med salt og peber. Lad kålen trække i 5 minutter.
Servér den lune æggekage toppet med grønkål, stegte svampe, barbe- cuesauce og plukket koriander.
Ingredienser
Barbecuesauce
1 dl ketchup
1 spsk brun farin
2 spsk æbleeddike
1 spsk sojasauce
½ fed hvidløg
1 spsk honning
2 tsk sød paprika
salt
½ tsk cayennepeber
Svampe
200 g champignon
2 spsk vindruekerneolie
Æggekage
8 æg
300 g stuvet grønlangkål
1 tsk bagepulver
2 dl grøntsagsbouillon
2 spsk sojasauce
peber
vindruekerneolie til stegning
Topping
3 håndfulde plukket grønkål (eller anden kål)
½ rødløg
¾ dl mayonaise
1 spsk citronsaft
Desuden
2 håndfulde frisk koriander (eller persilleblade)