Tilbage til opskrifter

Grønkålsæggekage med stegte svampe og barbecuesauce

Inspirationen her er den japanske æggekage ”okonomiyaki”, som laves med grøntsager og grønsagsbouillon og toppes med forskellige saucer – og også er meget velegnet som opsamler af gode rester. Her lægger rester af stuvet grønlangkål en god smagsbund.

Sådan gør du

Barbecuesauce

Rør ketchup sammen med brun farin, æbleeddike, soyasauce, finthak- ket hvidløg, honning og paprika i en kasserolle, og kog det sammen til en tæt, tyk sauce – det tager ca. 15 minutter. Smag saucen til med salt og cayennepeber, og lad den køle af.

Svampe

Skær svampene i mindre stykker, og rist dem gyldne i lidt vindrue- kerneolie. Krydr med salt og peber.

Æggekage

Pisk æggene samen, så de har en ensartet farve. Rør stuvet grønkål med æg, bagepulver, grøntsagsbouillon og soyasauce, og krydr med lidt sort peber. Varm en pande op til middel varme – gerne en, du ved er god til at slippe, hvis du tilbereder æg på den. Hæld lidt vindruekerneolie på panden, og dernæst æggemassen, og steg i ca. 15 minutter ved lav til middel varme, indtil æggekagen er gennemvarm og har sat sig i midten.

Vend derefter æggekagen ud på en oliesmurt tallerken, og lad den glide tilbage på panden, så du har vendt den. Steg videre i 4-5 minutter på den anden side, indtil æggekagen er helt fast. Du kan evt. bruge et termometer til at tjekke, om æggekagen er færdig. Den skal være 75° i midten.

Grønkålsråkost

Vend kålen med fintsnittet rødløg, mayonnaise og citronsaft, og smag til med salt og peber. Lad kålen trække i 5 minutter.

Servér den lune æggekage toppet med grønkål, stegte svampe, barbe- cuesauce og plukket koriander.

Ingredienser

Barbecuesauce

1 dl ketchup
1 spsk brun farin
2 spsk æbleeddike
1 spsk sojasauce
½ fed hvidløg
1 spsk honning
2 tsk sød paprika
salt
½ tsk cayennepeber

Svampe

200 g champignon
2 spsk vindruekerneolie

Æggekage

8 æg
300 g stuvet grønlangkål
1 tsk bagepulver
2 dl grøntsagsbouillon
2 spsk sojasauce
peber
vindruekerneolie til stegning

Topping

3 håndfulde plukket grønkål (eller anden kål)
½ rødløg
¾ dl mayonaise
1 spsk citronsaft

Desuden

2 håndfulde frisk koriander (eller persilleblade)

Find opskriften i Meyers jul