Tilbage til opskrifter

Grøn mangosalat

Grøn mango, som er den umodne variant af mangofrugten, smager nærmest som et surt æble, så kan du ikke få mangoer, kan du erstatte dem med syrlige, grønne æbler.

Sådan gør du

Mangosalat

Skræl mangoen og agurken, skær mangokødet fri af stenen med en skarp kniv, og skær både mango og agurk i fine aflange strimler. Vask tomaterne, og skær dem i både, og skær forårsløgene i fine små ringe. Vask krydderurterne, pluk dem i blade, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Thaimarinade

Skræl ingefæren, riv den fint, og pres saften ud – det er den, du skal bruge. Skær al skrællen af limen med en skarp kniv, skær fileterne fri af lamellerne, og del dem i mindre stykker. Kom cirka 8–10 af tomatbådene i en morter sammen med limestykkerne, sukker, hvidløg, sesamolie, ingefærsaft, chili, fishsauce og tørrede rejer, og stød det hele til en grov pasta.

Kom mango, agurker, tomater, cashewnødder, tørrede rejer, krydderurter og marinade i en stor skål, og vend det hele godt rundt. Salaten kan sagtens forberedes nogle timer før, den skal serveres, men jo længere den trækker, jo stærkere bliver den. Spis mangosalaten som en del af en thai-middag.

Ingredienser

Mangosalat

2 umodne grønne mango
1 agurk
8 cocktailtomater
4 forårsløg
1 håndfuld thai basilikum
1 håndfuld frisk koriander

Thaimarinade

4 cm ingefær
2 lime (usprøjtede)
4 spsk palmesukker (eller rørsukker)
1 fed hvidløg
4 spsk sesamolie
2 thai chilier
½ tsk fiskesauce/fishsauce
60 g tørrede Rejer

Desuden

80 g saltede, ristede cashewnødder
60 g letknuste, tørrede Rejer