Tilbage til opskrifter

Gris simret i øl og æblemost med kål og grov kartoffelmos

Simremad er en særlig køkkendisciplin, hvor man kan dyrke forventningsglæden, mens den gode duft spreder sig. Det er mad, der tager tid – men som ikke nødvendigvis kræver konstant opmærksomhed. Du kan lave retten med andre kødudskæringer, f.eks. lamme- eller kalveskank, svinekæber eller oksetykkam.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Krydr kødet med salt og peber. Varm en god solid gryde op til mellem varme med olien, og brun kødet grundigt på begge sider, til det har fået godt med farve. Tag gryden af blusset, mens du piller løg og hvidløg. Hak løget groft, og hvidløget fint. Kom dem i gryden, sæt den over blusset, og steg i et par minutter, til løget er mørt.

Tilsæt øl, most, vand, eddike, fennikelfrø og tomatpuré. Læg låg på gryden – en tallerken eller sølvpapir kan også bruges – og lad nu retten simrekoge ved svag varme i 1-1½ time, til kødet er helt mørt, enten på komfuret eller i ovnen ved 150°. Tjek undervejs, at der hele tiden er godt med væske – ellers hæld lidt vand ved. De sidste 6-8 minutter af tilberedningstiden, kom da groftsnittet kål i gryden, så det lige bliver mørt.

Nu skal sovsen jævnes: Kom melet i et glas med låg sammen med 2-3 spsk. vand. Ryst jævningen sammen. Kom et par skefulde jævning i sovsen, og rør godt rundt – det gør ikke noget, hvis du nu får brækket kødet i mindre stykker. Kog godt igennem i et par minutter. Sovsen skal ikke være for tyk

Smag grundigt til med salt og peber, og evt. lidt eddike.

Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset, og skær æblet i helt tynde både. Vend dem i retten lige før spisetid

Ingredienser

2 spsk olie
2 svinekoteletter (ca. 300 g)
1 løg
1 fed hvidløg
1 øl
2 dl æblemost
1 tsk fennikelfrø
2 dl vand
3 spsk æbleeddike
1 spsk tomatpuré
300 g savojkål (eller anden kål)
1 æble
salt og peber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her