Tilbage til opskrifter

Grillede oksenyretapper

Oksenyretapper er det, der på fransk hedder 'onglet', spidsen af mørbraden, som sidder lige over nyrerne. Du kan bestille oksenyretapperne hos slagteren, og ellers kan du erstatte med flanksteak. Server retten som en selvstændig ret med sprød frisée salat. Du kan også servere den som en forret - opskriften rækker til 6 personer.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Frigør oksenyretapperne for de værste sener og hinder, og gnid kødet med hakket timian, olivenolie, salt og peber. Varm en grillpande op, og grill kødet i kort tid ved meget høj temperatur – giv det ca. 2-3 minutter på hver side, så det stadig er helt rosa og saftigt i midten.

Skær imens roden af frisée-salaten, del den ud i store blade, vask den, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke. Pluk persillen, vask den og slyng også den tør, og pil og snit rødløget fint. Vend salaten med persille, rødløg, æbleeddike, rapsolie, salt og peber.

Tag kødet af panden, og lad det hvile i 1 min., inden du skærer det i tynde skriver og serverer det med salaten.

Ingredienser

600 g oksenyretapper (bestilles hos slagteren)
10 kviste timian
2 spsk olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber
1 frisée salat
½ bundt bredbladet persille
1 lille rødløg
2 spsk æbleeddike
2 spsk koldpresset rapsolie