Tilbage til opskrifter

Græsk rucola- og appelsinsalat

Salaten er Claus Meyers bud på at presse Grækenland gennem en kværn og ud på en tallerken, der kan deles som forret til fire personer.

Sådan gør du

Marinade

Bland den revne skal med saften fra citronen og appelsinen i en lille kasserolle. Tilsæt honning og varm igennem til honningen er opløst. Køles af og smages til med salt, peber, evt. lidt mere citron- og appelsinsaft og god græsk olivenolie (spar ikke på den).

Labneh

Stød/hak salt og salvie sammen i en morter/minihakker og rør det i den græske yoghurt til en labneh. Smag til med citron, peber og evt. mere salt (skal være til den salte og friske side som modspil til den søde og bitre salat).

Salat

Skyl rucolaen. Skær de sidste 2 appelsiner i fileter eller mindre stykker. Skær de udstenede oliven i halve eller kvarte. Bland ingredienserne med de groft håndknuste valnødder i en skål. Vend rucolaen med marinaden.

Servering

Fordel din cremede labneh i bunden af et stort fad. Læg den marinerede rucola ovenpå. Giv evt. lidt ekstra valnødder og et skvæt god olivenolie. Spis brød til.

Ingredienser

150 g rucola
4 appelsiner
2 citroner
1-1,5 spsk honning
50 g valnødder
75 g græske oliven (f.eks. Kalamata), udstenede
4 dl tyk græsk yoghurt
8 salvieblade
1 lille tsk salt
1 citron saft og skal heraf
salt og peber
olivenolie (gerne friskpresset)