Tilbage til opskrifter

Glutenfri kanelsnegle med æblesirup

  • Opskrift på glutenfri kanelsnegle

I disse saftige og delikat klistrede kanelsnegle forener vi en meget våd bløddej med en kanelremonce med marcipan. Derfor fryser vi remoncen først, så den kan formes til en fast snegleform. Det er altså lidt den omvendte verden, hvor remoncen og ikke dejen giver sneglen sin form. Gider du ikke al konditorpusleriet, kan du blot komme den frosne remonce i sneglen i små stave.

Sådan gør du

Kanelremonce

Rør blødt smør, brun farin, marcipan og kanel sammen. Rul blandingen ud mellem to stykker køkkenfilm til en tykkelse på ca. 2 mm. Læg forsigtigt køkkenfilmen med remoncen på et spækbræt eller noget andet fladt, og sæt det i køleskabet i 30 minutter.

Tag remoncen ud af køleskabet, fjern det øverste lag køkkenfilm, og skær remoncen i 3 cm brede og ca. 15 cm lange baner. Rul hver remoncebane sammen, så den får spiralform – er remoncen for hård, lader du den stå lidt på køkkenbordet til konsistensen er rigtig – er den for blød, sætter du den lidt længere tid i køleskabet. Sørg for, at spiralerne ikke er større, end at de kan passe i de forme, du skal bage sneglene i.

Læg spiralerne i et ovnfast fad, en plastikbøtte eller lign., og sæt dem i fryseren, hvor de skal være i minimum 30 minutter, men gerne længere.

Bløddej

Bland de to slags mel, så du har det klar.

Inden du går i gang med selve bløddejen skal du fore nogle passende forme eller kaffekopper på ca. 2½ dl med køkkenfilm.

Kom sødmælk, smør, sukker, salt og kardemomme i en gryde, og varm det forsigtigt op, til det er håndvarmt, og smørret er smeltet. Hæld den lune blanding i en stor skål, og pisk gæren ud heri.

Pisk hurtigt ægget og loppefrøskallerne i, og efter 10 sekunders piskning, pisk også melet i.

Pisk dejen godt igennem, og fordel den i formenes huller. Dejen vil ikke ligne en almindelig bløddej, som du ellers kender den, når du bager kanelsnegle, fordi dejen ikke indeholder gluten.

Tag remoncespiralerne ud af fryseren, og tryk dem godt ned i dejen, så de lige stikker et par mm op.

Hævning

Dæk formene til med køkkenfilm, og lad dem stå lunt og hæve i 1½-2 timer. Sæt dem herefter i køleskabet, så dejen bliver helt kold og sætter sig – det tager ca. 4 timer, men gerne natten over.

Bagning

Vend forsigtigt sneglene ud af formene, og sæt dem med remoncesiden opad på en bageplade med bagepapir med god afstand mellem sneglene.

Bag dem ved 200° i 10 minutter, tag dem kortvarigt ud af ovnen, og pensl dem med et sammenpisket æg. Bag dem derefter i yderligere 15 minutter, til de er flot lysebrune. Lad dem køle af på en rist.

Æblesirup

Mens sneglene bager, så kog æblemost og sukker i en lille gryde, til det har sirupkonsistens.

Test på en enkel afkølet kanelsnegl, om siruppen lægger sig fint på den, når du pensler. Rinder den bare af, er den for tynd og skal koges lidt mere ind. Er siruppen for tyk og svær at pensle med, så rør et par dråber vand i.

Pensl alle de afkølede snegle jævnt med æblesiruppen.

Tip

Vil du forenkle processen, kan du hæve og bage sneglene direkte i smurte forme på ca. 12 cm i diameter og mindst 4 cm i højden. I så fald behøver du ikke lade sneglene sætte sig i køleskabet, men kan nøjes med et par timers hævning ved stuetemperatur.

Ingredienser

Kanelremonce

130 g blødt smør
130 g brun farin
65 g marcipan
13 g stødt kanel

Bløddej

200 g glutenfrit havremel
200 g rismel
500 g sødmælk
50 g smør
100 g sukker
10 g salt
3 g stødt kardemomme
25 g glutenfri gær
15 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
1 æg

Æblesirup

100 g æblemost
40 g sukker

Desuden

1 æg til pensling

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her