Tilbage til opskrifter

Glutenfri indiske dosa

Dosa er fermenterede linse- og rispandekager. I sydindien spises de typisk som street food med et enkelt fyld af f.eks. kartofler og chili. De er også fænomenale til curry som alternativ til naan eller roti. De er nemme at lave, men kræver noget forberedelse i form af tre korte steps over tre dage.

Sådan gør du

Dag 1

Dag 1: Sæt linser og ris i blød i koldt vand ved stuetemperatur.

Dag 2

Dag 2: Hæld vandet fra ris og linser – men gem det. Blend ris, linser og tørrede bukkehornsblade sammen med lidt af vandet fra iblødsætningen, til det har en ensartet konsistens som en tyk pandekagedej. Smag til med lidt salt. Sæt dejen ved stuetemperatur i en plastikbeholder med låg på. Sørg for, at der er rigelig plads i beholderen, så dejen får plads til at hæve. Lad dejen stå og fermentere i ca. 1 døgn, til den bobler let og smager syrligt. Stil den i køleskabet herefter, indtil du skal bruge den.

Dag 3

Dag 3: Smelt lidt kokosolie på en varm pande – en slip-let pande er klart nemmest at have med at gøre her – hæld dosadej på panden, og vip den rundt, så dejen fordeles præcis som med almindelige pandekager. Vend pandekagen efter et par minutter, når den har fået en gylden skorpe. Steg pandekagen gylden på den anden side, og fortsæt med resten af dejen.

Tip

Hvis du steger din dosadej i en æbleskivepande i lidt kokosolie eller smør, så bliver de til paniyaram, der som dosa hører til de indiske gadekøkkener. Server dem med chutney og yoghurt som dyppelse

Ingredienser

Dej

80 g røde linser
70 g ris
1 spsk tørrede bukkehornsfrø (alternativt ½ spsk. stødte bukkehornsfrø)
3 g salt
Evt. kokosolie til stegning

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her