Tilbage til opskrifter

Glutenfri hindbærsnitter

I denne udgave af vores hindbærsnitte føjer vi smagen af havre til det lykkelige møde mellem mandelsmørdej, hindbæraroma og rørsukkerknas. Vi har vores opskrift på hindbærmarmelade med, men du kan også bruge et indkøbt glas af god kvalitet.

Sådan gør du

Hindbærmarmelade

Kom hindbær og sukker i en kasserolle, og sæt den over lav varme (du kan evt. lade den tomme vaniljestang fra dejen koge med). Lad frugt og sukker koge sammen, og rør hyppigt undervejs. Lad det simrekoge i ca. 5 minutter. Smag marmeladen til med citronsaft, til den har en god syrlighed. Sæt marmeladen i køleskabet, og lad den køle helt ned, så den bliver stiv.

Mandel og havredej

Arbejd havremel, mandelmel, smør, sukker og kornene fra ½ vaniljestang sammen i en røreskål til en ensartet masse. Tilsæt ægget, og saml dejen på ny.

Lad dejen hvile i 30-60 minutter i køleskabet.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til et 3 mm tykt rektangel. Fjern det øverste bagepapir, og fordel et lag marmelade på den ene halvdel (du skal ca. bruge 400 g marmelade). Tag fat i bagepapiret under den anden halvdel af dejen, og løft den over den marmeladesmurte del. Løsn forsigtigt den del af bagepapiret, som nu ligger øverst, fra dejen, og klip det af.

Pensl overfladen med et sammenpisket æg, og drys med sukker. Træk forsigtigt bagepapiret med den ubagte hindbærsnitte over på en bageplade, og bag den ved 175° i 15-20 minutter, til den er gylden. Lad hindbærsnittepladen køle af på en rist, inden du skærer den ud i snittestørrelse.

Ingredienser

Hindbærmarmelade

460 g frosne hindbær
260 g sylte sukker
saft af ca. 1/2 citron

Mandel og havredej

225 g glutenfri havremel
100 g mandelmel
200 g smør
85 g sukker
1 vaniljestang
1 æg

Til toppen

1 æg
rørsukker til at drysse med (gerne demerasukker, som har store knasende krystaller)

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her