Tilbage til opskrifter

Glutenfri banan-kokoskage

Kokos og banan giver denne kage en næsten konfektagtig karakter. Du kan servere den lun eller afkølet.

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Skræl bananerne, og skær dem i mindre stykker.

Pisk med en elpisker bananer, kondenseret mælk og æg til en jævn og luftig masse i en skål. Pisk det smeltede smør, vaniljekorn og bagepulver i dejen ved lav hastighed. Tilsæt loppefrøskaller og kokosmel, og pisk det i dejen ved lav hastighed. Vend grofthakkede valnødder og chokolade i dejen, og hæld det hele i en smurt rugbrødsform på ca. 1,8 liter.

Bag kagen ved 180° i ca. 40 minutter. Vend den færdigbagte kage ud af formen, og lad den køle af på en rist.

Ingredienser

1 vaniljestang
100 g smør
2 store godt modne bananer
250 g kondenseret mælk
4 æg
8 g glutenfri bagepulver
10 g loppefrøskaller (helst Fiberhusk)
200 g kokosmel
60 g valnødder grofthakkede
100 g mørk chokolade grofthakket

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her