Garam masala er en af de mest brugte og mest alsidige indiske krydderiblandinger, der indgår i et væld af curryopskrifter. Du kan købe garam masala færdigblandet i mange supermarkeder. Den allerbedste smag får du ved selv at støde de hele krydderier.

Sådan gør du

Skær kardemommekapslerne op, og pil frøene ud med spidsen af en urtekniv. Kasser skallerne. Rist de hele krydderier minus muskatnød i et par minutter på en tør pande, til de begynder at dufte.

Stød dem i en morter til et fint pulver sammen med fintrevet muskatnød. Bland de ristede, stødte krydderier med cayennepeberen.

Opbevar krydderiblandingen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, og helst kun i en måneds tid. Selvom krydderierne stadig dufter og smager af noget, er der mange aromastoffer, der forsvinder og/eller ændrer sig, så smagen bliver mere flad.

Ingredienser

15 kardemommekapsler
1 spsk hel spidskommen
1 spsk korianderfrø
½ spsk peberkorn
½ spsk nelliker
1 tsk fennikelfrø
1 kanelstang
½ muskatnød
1 tsk cayennepeber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her

Verdenskøkkener

Er du til franske klassikere, thailandsk curry og autentiske street food klassikere eller har du bare altid drømt om at lave din egen friske pasta, så er vores madkurser om verdenskøkkener et godt sted af starte.

Læs mere om kurserne her