Tilbage til opskrifter

Friteret skrubbefilet med remoulade på sennepspickles

Fiskefilet i sin rene form med en karakterfuld remoulade rørt med hjemmelavede sennepspickles og godt med urter. Skrubben er en dejlig fladfisk, der noget uretmæssigt står i skyggen af rødspætten. Du kan selvfølgelig bruge alle fladfisk her, også gerne ising.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Friterede fiskefileter

Drys fileterne med lidt salt på begge sider. Panér fiskefileterne ved først at vende dem i mel, dernæst i sammenpisket æg – sørg for, at fisken er helt dækket af æg – og til sidst i rasp, som skal dække fisken helt. Tryk let på fisken, så raspen sidder helt fast i ægget. Læg de panerede fileter på et fad, og sæt dem i køleskabet, indtil de skal friteres.

Varm olien op i en lille kasserolle til ca. 175°, eller til den syder og bobler kraftigt om en tændstik uden svovl. Fritér fiskefileterne et par stykker ad gangen, til de er flot gyldne og sprøde – det tager 1-2 minutter. Læg dem på køkkenrulle, og krydr begge sider af fisken med flagesalt.

Remoulade

Rør sennepspickles sammen med mayonnaise, estragon, grofthakkede kapers og kørvel. Smag til med salt, peber og lidt æbleeddike.

Servér fiskefileterne med remoulade, rugbrød og citronbåde.

Ingredienser

6 store skrubbefileter (ca. 500 g)
hvedemel til panering
2 æg
150 g (ca.) rasp
1 l vindruekerneolie til fritering
flagesalt

Remoulade

150 g sennepspickles
100 g mayonnaise
1 tsk frisk estragon
1 spsk kapers
1 spsk hakket kørvel (eller persille)
salt og peber
æbleeddike

Desuden

rugbrød
1 citron

Find opskriften i Meyers jul